Ніякі прикрі дрібниці, типу відключення світла, не можуть стати на заваді зустрічі в англомовному клубі, тим більше , що мова йшла про арктичне сховище. 

Арктичне сховище (англ. Arctic World Archive) — об'єкт, створений з метою збереження даних, розташований на архіпелазі Шпіцберген (Норвегія). Архів містить дані з кількох країн, що становлять історичний та культурний інтерес, а також весь відкритий вихідний код американської транснаціональної компанії GitHub. Дані містяться на носіях, розрахованих на термін служби від 500 до 1000 років, у глибоко закопаному сталевому сховищі. Об'єкт функціонує як комерційне підприємство і знаходиться під керуванням приватної компанії Piql та державної вугледобувної компанії Store Norske.

The Arctic World Archive is an object created for the purpose of storing data, located on the Svalbard archipelago (Norway), not far from the World Seed Vault. The archive contains data from several countries of historical and cultural interest, as well as all the open source code of the American multinational company GitHub. The data is stored on media rated for 500 to 1000 years in a deeply buried steel vault. The facility operates as a commercial facility and is managed by private company Piql and state-owned coal mining company Store Norske.

  

Переглядів: 127 | Додав: cbstolstogo | Дата: 22.10.2022 | Коментарі (0)

Наступила субота і ми знову зустрічаємось в "Клубі...." . Сьогодні говоримо про Солов'я́ненка Анато́лія Бори́совича.

"Український соловейко" - видатний тенор світу . Він підкорив сцени Ла Скала, Метрополітен-опери й Большого театру. Співака запрошували залишитися в Москві, але його серце належало Україні й українському глядачеві. 30 років Анатолій Борисович зачаровував своїм співом слухачів у Національному театрі опери і балету України.

За роки вдосконалення своєї майстерності Солов’яненко сформувався як ліричний тенор. Він постійно працював над своїм голосом. Неперевершено володів італійським стилем виконання, віртуозно виконуючи твори Джузеппе Верді, Джакомо Пуччіні, Джузеппе Доніцетті, П’єтро Масканьї, найскладнішими із яких була партія Маріо Каварадоссі в опері Пуччіні “Тоска”. Не кожному співакові було під силу її виконати, та Анатолію це вдавалося, його спів звучав легко й проникливо. За роки своєї творчості український тенор виконав безліч оперних партій і записав 18 грамплатівок (арії, романси, пісні)

У 2008 році указом президента України Віктора Ющенка Анатолію Солов’яненку посмертно присвоїли звання Героя України з удостоєнням ордена Держави..

 

 

Переглядів: 137 | Додав: cbstolstogo | Дата: 22.10.2022 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
Понеділок, 29.04.2024