13:06
КЛУБ ШАНУВАЛЬНИКІВ КЛАСИЧНОЇ МУЗИКИ

Наступила субота і ми знову зустрічаємось в "Клубі...." . Сьогодні говоримо про Солов'я́ненка Анато́лія Бори́совича.

"Український соловейко" - видатний тенор світу . Він підкорив сцени Ла Скала, Метрополітен-опери й Большого театру. Співака запрошували залишитися в Москві, але його серце належало Україні й українському глядачеві. 30 років Анатолій Борисович зачаровував своїм співом слухачів у Національному театрі опери і балету України.

За роки вдосконалення своєї майстерності Солов’яненко сформувався як ліричний тенор. Він постійно працював над своїм голосом. Неперевершено володів італійським стилем виконання, віртуозно виконуючи твори Джузеппе Верді, Джакомо Пуччіні, Джузеппе Доніцетті, П’єтро Масканьї, найскладнішими із яких була партія Маріо Каварадоссі в опері Пуччіні “Тоска”. Не кожному співакові було під силу її виконати, та Анатолію це вдавалося, його спів звучав легко й проникливо. За роки своєї творчості український тенор виконав безліч оперних партій і записав 18 грамплатівок (арії, романси, пісні)

У 2008 році указом президента України Віктора Ющенка Анатолію Солов’яненку посмертно присвоїли звання Героя України з удостоєнням ордена Держави..

 

 

Переглядів: 139 | Додав: cbstolstogo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вітаю Вас, Гість!
П`ятниця, 03.05.2024