Сьогодні, 28 вересня, розпочався триденний воркшоп для працівників/ниць бібліотек, які цікавляться темою медіаграмотності та прагнуть поширювати ефективні інструменти боротьби проти дезінформації серед локальної спільноти, а надто - людей літнього віку.

Воркшоп організовано в рамках міждисциплінарного проєкту з підвищення інформаційної обізнаності серед людей літнього віку “Фейки та Факти” (“Fit in Fakten”), роботу над яким разом із партнерами з України, Польщі та Німеччини Гете-Інститут розпочав ще влітку цього року, а сьогодні розпочали наш онлайн воркшоп з медіаграмотності. Отже, відкриватиме серію активностей в рамках ініціативи лекція–практикум зі свідомого споживання інформації від Пьотра Хенцлера з «Фонд розвитку інформаційного суспільства» (Варшава). Пооооооїхали!

29 вересня продовжилась серія активностей воркшопу для працівників/-иць бібліотек. Зосередились на ефективних інструментах боротьби проти дезінформації. Практикували настільні ігри з медіаграмотності від Кирила Безкоровайного, співзасновника медіа Куншт, та Альона Романюк, журналістки, комунікаційниця, колишня головна редакторка просвітницького проєкту «По той бік новин», авторка проєкту «НотаЄнота». Нагадуємо, воркшоп організовано в рамках міждисциплінарного проєкту з підвищення інформаційної обізнаності серед людей літнього віку “Фейки та Факти” (“Fit in Fakten”).

30 вересня, у наше професійне свято, продовжили свою участь у вокшопі з підвищення інформаційної обізнаності “Фейки та Факти” (“Fit in Fakten”).

Спікерка Лівіана Бат (неперевершена!)— художниця, яка вірить у силу мови тіла та є системною консультанткою, тренеркою і викладачкою простору «Театру Пригноблених» у Берліні, навчала нас рухатися через надихаючі процеси роздумів. Наша група бібліотекарів знайомилась з методикою театру пригноблених, зокрема газетного театру. Через ігри, вправи та Образи ми аналізували проблему, в нашому випадку – енергозбереження. Адже Образи більш вільні для інтерпретації, ніж слова. Було цікаво і корисно. А головне, такі практики можна використовувати у роботі бібліотеки.

Проєкт «Фейки та Факти» реалізується Goethe-Institut в Україні у партнерстві з Куншт, Fundacja Rozwoju Społeczeństwa Informacyjnego, освітньою платформою Curanda (Берлін), театральною майстернею Театру Пригноблених KURINGA (Берлін) та за підтримки МЗС Німеччини.

 

 

 

 

Переглядів: 137 | Додав: cbstolstogo | Дата: 04.10.2022 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
Понеділок, 29.04.2024