Сьогодні відбувся випуск слухачів третьої групи з курсу вивчення української мови.

Керівниця бібліотеки Світлана Портянко привітала слухачів із закінченням курсу та побажала закріплювати та застосовувати отримані знання: послуговуватися українською щодня – на роботі, вдома, у громадських місцях… «Я розумію, що непросто долати мовні бар’єри та наважитися – попри помилки, суржик, часом і без підтримки,– говорити українською. Але ваш викладач зробила все, щоб заняття були корисними і цікавими», – зазначила вона.

Волонтерка Катя за фахом не є філологом, проте добре знається на українській. «Я дуже вдячна за цю неймовірну можливість спробувати себе як викладача. Сподіваюсь, вам було цікаво, а всі отримані знання вам стануть у нагоді. Продовжуйте вдосконалювати свою українську й надалі. Пишіть, читайте, слухайте, а головне– думайте і розмовляйте українською», – побажала вона своїм першим випускникам. Випускниця пані Світлана ухвалила для себе рішення спілкуватися українською попри те, що певну частину свого життя говорила лише російською. «Я взагалі раніше не розмовляла українською. Катя індивідуально підходила до занять зі мною, давала додаткові домашні завдання. Я ще не вільно говорю, але певний прогрес вже є», – зізналась вона. Відгуки слухачів курсів не менш натхненні:

Наталія: «Збагатився мій мовний запас. Я можу думати і навіть мріяти українською».

Тетяна: «У деяких випадках можу навіть виправити, якщо хтось говорить неправильно. Це стимулює ще більше і глибше пізнавати рідну мову».

Анна: «Я зрозуміла, що мова постійно розвивається».

Марина: «Дізналася багато цікавого з українського правопису. Також збагатився мовний запас».

Наталія: «Тепер знаю, як правильно звертатися, як правильно заповнювати документи. Було цікаво спілкуватися, створювати невеличкі розповіді з вивчених слів».

 

  

 

 

Переглядів: 172 | Додав: cbstolstogo | Дата: 06.10.2022 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
Неділя, 28.04.2024