Чому всі тут, на наших курсах? Причини – різні. Мета одна - вдосконалити мову, аби не тільки розмовляти українською, а й насолоджуватися. Одна слухачка розповіла, що прийшла на курси, бо діти (живуть в іншому місті) хочуть з нею розмовляти виключно українською. Інша сказала, що на роботі спілкується рідною мовою, але мріє в побуті також повністю перейти на українську. Сьогодні, 19 жовтня, перше заняття для тих, хто прагне вдосконалення. З нами знову волонтерка Катерина і протягом двох місяців вона буде чемно нам вкладати співучу й калинову.

Тому, всім нам дієві поради від Катерини:

- Налаштуйте всі свої гаджети на українську.

- Перейдіть на українську в соціальних мережах.

- Хто не читав українською, почніть читати.

- Змушуйте себе думати українською, згодом це відбуватиметься автоматично.

- Українську розмовну практикуйте щодня.

- Записуйте себе на диктофон, а потім прослуховуйте.

- Розмовляйте в побуті з кимось, хто міг би вас виправити.

Ось такі прості речі, які мають спрацювати. Спробуємо?

 

                           

Переглядів: 113 | Додав: cbstolstogo | Дата: 19.10.2022 | Коментарі (0)

Вони переможні, бо про Україну. Потрібні, бо це наше життя. Важливі, бо в них вся правда. Цінні, бо вчать мислити і робити висновки. Цікаві, бо просто цікаві.

На книжковому фронті зміни відбуваються. Книги не загубилися у вирі воєнних подій. Лінія часу української історії і сьогодення не обривається. Нові сучасні твори для мешканців Шосткинської громади від справжнього друга Дмитра Будашного вже у бібліотеці.

Колектив бібліотек Шосткинської громади разом з читачами щиро вдячний Дмитру Будашному, Жива сучасна бібліотека - БФ Бібліотечна країна та Люсьєні Шум, які роками формують переможний ореол рідного слова. Опікуються та виводять в світ найкраще українське. Дарують зустрічі з сучасними книжками. За багато років дружби та співпраці маємо в бібліотеках громади тисячі видань для різних вікових категорій і читацьких вподобань. Наразі, і сьогодні наша книжкова скарбниця наповнилася сріблом і золотом вищої проби зі знаком «Українське». Читаємо своє, бо це наше сучасне і майбутнє.

                           

                           

Переглядів: 600 | Додав: cbstolstogo | Дата: 19.10.2022 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
Понеділок, 29.04.2024