14:34
Docudays UA

18 жовтня відзначають Європейський день боротьби з торгівлею людьми.

День започаткований Європарламентом у 2007 році. Торгівля людьми є серйозним злочином і грубим порушенням прав людини. Щороку сотні тисяч людей потрапляють до рук торговців як у себе вдома, так і за кордоном. Всі країни світу, будь то країна походження, транзиту або призначення, страждають від торгівлі людьми.

А оскільки в нашому кіноклубі медіапросвіти з прав людини Docudays UA  звикли вчасно реагувати на всі злободенні питання, ми для перегляду обрали фільм канадської режисерки Рік Естер Бінсток "ІСТОРІЇ ПРО ТОРГІВЛЮ ОРГАНАМИ".

Скільки ви взяли б за свою нирку? А за печінку? Трансплантати – гостра необхідність для багатьох людей в усьому світі. Так само є й ті, хто використовує свої органи для швидкого заробітку. Щороку тисячі трансплантатів купують і продають на чорному ринку, який процвітає в десятках країн, де закон є заручником грошей. В своєму захопливому й провокативному фільмі режисерка Рік Естер Бінсток занурюється в таємничий і незрозумілий для багатьох світ. «Історії про торгівлю органами» – це своєчасна, деталізована й багатогранна історія про етичні й правові суперечності навколо тіньового ринку трансплантатів. Цей ринок часто стає в пригоді тим, кому не встигає або не може допомогти офіційна медицина – тим, хто обирає між смертю та порушенням закону.

Фільм викликає шквал емоцій: сум, жаль, смуток, тривога, щемливість, сльози. Після перегляду намагалися відповісти на три питання. Трансплантація органів - це диво, яке допомагає рятувати життя? Чи це один із способів заробітку? Чи можливо це злочин(або те що спонукає робити злочин)?

Обговорення видалося емоційним. 

Тетяна: "Важка тема. Фільм цікавий. Показані різні аспекти проблеми. Трансплантація безумовно диво яке рятує життя."

Костянтин: "Треба навести порядок. Можливо щоб держава платила гроші, і значно більші ніж на "чорному ринку". І тоді проблема злочину відпаде сама собою."

Зоя: "Це питання віри(релігії). Не можна пересаджувати будь-який орган від однієї людини до іншої, навіть заради порятунку життя."

Олена: " Заради порятунку людського життя, можна все!".

Висновки: звісно трансплантація рятує життя, але потрібне чітке законодавство яке б повністю регулювало процес, без порушення прав людини.

 

  

Переглядів: 139 | Додав: cbstolstogo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вітаю Вас, Гість!
П`ятниця, 03.05.2024