17:18
Docudays UA

20 березня зустрілися в кіноклубі  Docudays UA для перегляду одразу двох фільмів: «Домашні ігри» і «Джованні та балет на воді», що об’єднані темою прав дитини.

Фільм «Домашні ігри» української режисерки Аліни Коваленко зображує життя Аліни Шилової, 20-річної киянки, яку може врятувати від бідності захоплення футболом. Наразі дівчина професійно займається спортом, але обставини складаються неоднозначно: раптово помирає мати Аліни, і на руках у юної спортсменки лишаються маленькі брат і сестра – 6-річний Ренат і 7-річна Регіна. Аліна стає їм за матір. Її спортивна кар’єра на межі провалу. Уся їхня сім’я мешкає в тісній однокімнатній квартирі. Аліна хоче для брата й сестри кращого дитинства, ніж було в неї. Чи вистачить їй сили, аби впоратись з усіма труднощами? Як виграти матч свого життя, коли можливості й обставини проти тебе?

Після перегляду в залі панувала тиша. Склалося враження, що в цих дітей немає майбутнього, адже на плечі 20 річної дівчини звалився неймовірний тягар. Але поступово в процесі обговорення ми дійшли  висновку, що Аліна сильна дівчина, дуже любить своїх брата та сестру, тому у неї все вийде.

І як слушно зауважила пані Зоя: «Головне для Аліни зберегти родинні стосунки. І навіть якщо їй доведеться кудись їхати на змагання, вона повинна показати дітям, що вони сім’я. І все, що вона робить –  робить задля їх майбутнього».

Другий фільм режисерки з Нідерландів Астрід Буссінк «Джованні та балет на воді».

Оскільки синхронне плавання вважається «дівчачим» видом спорту, не всі розуміють  прагнення Джованні. Але він іде своєю дорогою, а Кім, його дівчина, чудово розуміє хлопця. Лишаючись на самоті, вони обговорюють своє майбутнє. Чи скористається Джованні підтримкою Кім і чи дійде до Чемпіонату?

На противагу першому, цей фільм дуже позитивний. 10-річний Джованні з його «мудрими» розмовами про дівчат викликав у присутніх посмішку.

«Фільми контрастні, одразу помітно різницю між двома країнами», – зауважила глядачка, що долучилася до перегляду онлайн.

Кінострічка довела, що якщо ти чогось дуже хочеш, роби це. Прагни свого, незважаючи на заборону.

Пані Валентина сказала: «Звичайний хлопчик, просто взяв і довів, що навіть якщо ніхто до тебе цього не робив, завжди можна бути першому»

Перший фільм  демонструє, що в житті все вдасться, треба  лише правильно обирати моральні цінності. А інша стрічка доводить, що не треба боятися починати щось нове, і тоді ти будеш першим серед кращих.

 

 

  

  

 

 

 

Переглядів: 278 | Додав: cbstolstogo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вітаю Вас, Гість!
П`ятниця, 19.04.2024