Родзинкою фотовиставки «Світ через об’єктив фотоапарата», відкриття якої відбулося 8 листопада в приміщенні центральної міської бібліотеки, є те, що в ній беруть участь як дорослі, так і діти. Але всі вони початківці. Під кожним маленьким шедевром зазначено, хто її зробив, але не зазначено вік учасника.

Борис Рибак, керівник фотостудії, що працює при станції юних техніків, також навчає мистецтву художньої фотографії і людей поважного віку на факультеті «Основи творчої фотографії». Борис Семенович зізнається: «Когда берешь фотоаппарат в руки, он начинает соревноваться со временем. Девиз фотографа – искать и ждать».

Ніна Сиваєва, ректор Університету третього віку, яка теж була присутня на відкритті фотовиставки, зауважила: «Людина, яка вміє фотографувати, зробить такий знімок, що дивишся на нього і серце співає».

Перед відкриттям фотовиставки відбулося голосування на кращу роботу. Ніна Олексіївна нагородила переможницю конкурсу глядацьких симпатій Ольгу Хлєбнікову, яка в якості приза отримала Грамоту від міського голови Миколи Ноги. Також Ніна Олексіївна передала вітання від мера студентам Університету третього покоління, які взяли участь у фотовиставці та виразила подяку за те, що вони показують приклад підростаючому поколінню.

Ознайомитись із фотоекспозицією можна буде до 26 листопада.

  

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 479 | Додав: cbstolstogo | Дата: 08.11.2018 | Коментарі (0)

9 листопада, у день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-літописця, наша держава відзначає День української писемності та мови. Традиційно в цей день нагороджують найкращих популяризаторів українського слова, заохочують видавництва, які випускають літературу українською мовою, проводять тематичні конкурси. Напередодні свята працівники ЦМБ ім.Л.Толстого підготували для учнів спортивного ліцею мовознавчий турнир "Рідна мова чиста як роса". Змагались учні 8-го та 7-го класів. Бібліотекарі Шалда Надія  та КавуноваТетяна запропонували ліцеїстам  взявти участь у різноманітних конкурсах знавців української мови. Це були "Мовне асорті", "Граматичний конкурс", "Вгадай фразеологізм", "Цікавий наголос" та інші. Не залишились без уваги і уболівальники. Для них теж були цікаві завдання. Сьогодні всі ще раз переконались в тому, що українська мова - це безмежний океан, що  потребує дбайливого ставлнння. Бібліотекарі  нагадали ліцеїстам  і слова Олеся Гончара: "Мова - це доля нашого народу, і вона залежить від того, як ревно ми всі плекатимемо її".

  

 

 

 

Переглядів: 451 | Додав: cbstolstogo | Дата: 08.11.2018 | Коментарі (0)

У центральній міській бібліотеці ім. Л.Толстого підбиті підсумки виставки-конкурсу дитячих робіт «Квіти для Богородиці», присвяченої святам Пресвятої Богородиці. Учасниками виставки стали більше 80 вихованців воскресних шкіл храмів м. Шостки, Ображіївського НВК, Івотського НВК.

Всі учасники виставки отримали грамоти та подарунки, а Воскресні школи – подяки. Отець Ярослав на закритті виставки зазначив, що творчість допомагає всебічному розвитку особистості, а своїми витворами діти показують свою любов до Богородиці.

Отець Андрій (Володимирський храм) подарував для збагачення духовного світу користувачів бібліотеки духовну літературу.

  

  

  

 

 

 

Переглядів: 504 | Додав: cbstolstogo | Дата: 05.11.2018 | Коментарі (0)

Сьогодні, 3 листопада в кіноклубі  Docudays UA, переглядали й обговорювали фільм режисера Романа Вітала  "Життя в раю - нелегали по сусідству".

Зараз у світі нараховується майже 22 мільйона біженців. Які обставини змушують людей кидати свої домівки, майно, друзів для пошуку  кращої долі в іншій країні?

З того часу, як швейцарський уряд організував для біженців, яким відмовили в притулку, депортаційний центр в ідилічному гірському селищі Вальцейна, кожний четвертий, хто проживає там – нелегальний іммігрант. «Життя в раю» - фільм  про систему швейцарської політики надання притулку біженцям. Про те, як жителі "райського" містечка в Швейцарії ставляться до людей, які  вимушені були покинути свої оселі й  приїхати  до чужої країни.  Як це впливає на їхні життя, що відчувають шукачі притулку в «раю»?

Основною темою обговорення стало хвилююче питання біженців. Під час обговорення у присутніх виникли такі питання: Чи загрожує щось країні, яка приймає нелігалів? Чи впливає присутність мігрантів на стан правопорядку? Яке ставлення до біженців в нашій країні і в нашому місті зокрема?

Проблема біженців - це глобальна проблема, яка стосується всьго світу і вирішувати її потрібно на рівні світової спільноти.

 

 

 

Переглядів: 468 | Додав: cbstolstogo | Дата: 03.11.2018 | Коментарі (0)

Сьогодні в міській центральній бібліотеці відбулася презентація книг молодого і талановитого письменника Макса Кідрука. Зустріч з письменником стала знаковою для тих, хто вже читає Кідрука і для тих, хто сьогодні вперше відкрив для себе це ім’я.
Автор представив «збірну солянку» презентацій своїх творів: «Твердиня», «Зазирни у мої сни», «Не озирайся і мовчи», «Де немає Бога». Розповідь про свої мандрівки, враження від подорожей до екзотичних країн, життя й поведінку представників сильної фауни захопили аудиторію і тримали у стані задоволення від почутого і побаченого.
«Він закохав мене в себе», - поділилась після зустрічі наша постійна читачка Віра Леонідівна.
Шосткинська жива аудиторія вразила Макса Кідрука. Він запевнив, що вже наступного року обов’язково завітає до нашого міста.

А завтра, з  полиць книжкових магазинів міста зникли книги Макса Кідрука.

  

  

  

 

 

 

Переглядів: 452 | Додав: cbstolstogo | Дата: 29.10.2018 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 131 132 133 134 135 ... 235 236 »
Вітаю Вас, Гість!
Понеділок, 29.04.2024