Завершується Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Звісно ж до цієї акції  долучився і наш кіноклуб.

Передивилися фільм "Моріом" Франчески Скалісі і Марка Олекса. 

Літо 2014 року, сільський Бангладеш. «Я спустилася з небес. Я прийшла, щоб знищити все погане у світі. Я поліцейський. Я квітковий янгол. Я отримала роботу в поліційному відділку. Я покараю їх. Я посаджу їх до в’язниці», - така історія життя дівчини та її особиста трагедія.

Насильство - страшна,  болюча  та завжди актуальна тема. Після перегляду відбулося бурхливе обговорення. Торкнулися різних видів насильства: фізичного, економічного, сексуального, емоційного. Окремо порушили теми буллінгу та мобінгу. 

Зосередилися на питаннях,  як не стати жертвою насильства,  як впливати на дитину і виховувати її так, щоб попередити насильство  в майбутньому. Спробували сформувати фактори, які сприяють правильному вихованню: освіта, позитивна атмосфера в родині, здорове суспільство, духовність.

Ознайомились із  Законом України "Про запобігання та протидії домашньому насильству". 

Дискусія вийшла дуже цікавою і змістовною,  можливо для когось із присутніх стала і застережливою.

 

  

 

 

Переглядів: 399 | Додав: cbstolstogo | Дата: 10.12.2018 | Коментарі (0)

1 грудня, продовжуємо говорити про балет. Сьогодні наша бесіда про Рудольфа Нуреєва.

Рудольф Нуреєв - легендарний артист балету. Він вважається найзначнішим танцівником XX століття, а техніка і особливо стрибок Рудольфа Нуреєва - хрестоматійними.  Після закінчення танцювальної кар'єри Нуреєв пробував себе і як хореограф, і як кіноактор, а в останні роки був диригентом Паризької Опери.

Фігура Рудольфа Нуреєва - одна з найбільш «знакових» не тільки в сучасному балеті, а й в усьому європейському мистецтві XX століття, і одна з найбільш суперечливих. Хтось сказав про нього, що «елітарне мистецтво класичного балету в разі Нуреєва перетворилося в« попсу ». Може, це і правда. У всякому разі його життя було, а його смерть стала схожа на грандіозне шоу двадцятого століття, в фіналі якого герой, подібно до Нерона, міг би сказати: «Який великий артист вмирає!»

 

  

 

 

Переглядів: 385 | Додав: cbstolstogo | Дата: 01.12.2018 | Коментарі (0)

Колектив центральної міської бібліотеки ім. Л.Толстого щиро і безмежно вдячний за подаровані книги в рамках акції #ЩедрийВівторок. Ми впевнені – вони обов’язково знайдуть свого читача і стануть важливою частинкою нашого цікавого і змістовного фонду!

Завдяки українській бібліотечній асоціації, яка долучилася до всесвітнього благодійного руху #ЩедрийВівторок (оригінальна назва #GivingTuesday) — всеукраїнського дня добрих справ, який вперше в Україні пройшов 27 листопада, наша бібліотека також провела Акцію дарування книг для своєї улюбленої бібліотеки.

  

 

 

Переглядів: 435 | Додав: cbstolstogo | Дата: 29.11.2018 | Коментарі (0)

«Осіння елегія» – таку назву має виставка художніх робіт Елли Іллівни Римської та Валентини Костянтинівни Тимофєєвої, яка відкрилася 27 листопада у центральній міській бібліотеці ім. Л. Толстого. Це вже третя виставка майстринь, яка експонується в бібліотеці.

«Чому така назва? Елегія – це сумна і світла печаль. Це роздуми про життя, кохання, взаємовідносини. Осіння краса нас чарує, але вона швидкоплинна. Нам хотілося в картинах зберегти й відобразити цю красу», - повідала Валентина Тимофєєва.

На виставці представлені нові роботи, написані останнім часом. Вони нові і в творчому плані. Адже Елла Іллівна освоїла великі формати. Вона пише гуашшю на ДВП. Особливо їй вдаються пейзажі, натюрморти. 7 з 9 картин Валентини Тимофєєвої написані маслом.

«Живопись помогает нашим дорогим подругам держаться на плаву. Потому что сегодня, когда у тебя есть любимое дело, то и жить легче», - зазначила Наталія Харитонова, декан мистецького факультету Університету ІІІ віку, на якому наші майстрині опановували ази живопису.

Наостанок Елла Римська та Валентина Тимофєєва прочитали свої чудові вірші.

Діятиме виставка до 18 грудня. Тож запрошуємо відвідати бібліотеку і отримати естетичну насолоду.

  

  

  

 

 

 

 

 

Переглядів: 462 | Додав: cbstolstogo | Дата: 27.11.2018 | Коментарі (0)

24 листопада базі центральної міської бібліотеки відбувся 2-й тренінг «Власна справа: вирішуємо питання самозабезпечення» в рамках проекту «ВПО та приймаючі громади: розбудова толерантності через діалог», організований ГО «Український жіночий фонд» та ГО «Центр громадських ініціатив «Інтелект Сумщини» за підтримки фонду Ч.Мотта.

Цього разу розглядалися  такі питання: «Я і ринок праці», «Самозабезпечення», «Власна справа». Розмова йшла про особливість дня сьогоднішнього в трудовій сфері, зміни в мотиваційних та ціннісних пріорітетах роботодавців і працівників. Присутні на тренінгу розбирали ситуації, пов’язані з особливостями, перевагами і викликами на ринку праці.

  

 

 

 

Переглядів: 417 | Додав: cbstolstogo | Дата: 26.11.2018 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 129 130 131 132 133 ... 235 236 »
Вітаю Вас, Гість!
П`ятниця, 29.03.2024