Сьогодні свято - Всеукраїнський День бібліотек, у нашій бібліотеці День відкритих дверей. Однією із тем стало інтелектуальне обговорення в кіноклубі Docudays UA.

Для обговорення було обрано фільм австралійського кінорежисера Девида Феделеша "Край електросміття".

Чи ви колись замислювалися над тим, що відбувається з електронікою, яка відслужила своє? Щороку в світі накопичується майже 50 мільйонів тон електронного сміття. Значну частину вживаних і непотрібних електротоварів із розвинених країн звозять до країн третього світу. Більшість із них нелегально експортується як секонд-хенд, хоча насправді це непотріб. Цей фільм досліджує проблему нерегульованого повторного використання електронного сміття у Гані. Тут, у Західній Африці, електроніка геть не така, якою ми звикли бачити її на прилавках магазинів.

Протягом 20 хвилин (саме стільки демострується фільм) стрічка піднімає глобальну проблему нерегульованого повторного використання електронного сміття. Фільм без діалогів та без авторських коментарів, ти сам на сам із побаченим і від цього перехоплює дух, і справді, слова стають зайвими. На прикладі місцевості Агбогблоші, у республіці Гані, що являється найбільшим звалищем електронного сміття у всьому світі, автор відображає не тільки глобальну екологічну катастрофу, але й питання прав людини.

Екологічна проблема є чи не найважливішою в світі, тому обговорення стало миттєвим, одразу ж після закінчення фільму і було дуже емоційним. А питання, що турбували глядачів були такими.  Що можна зробити, щоб недопустити екологічну катастрофу? Хто повинен це робити? Яка країна є прикладом з безпеки екології? Чи врегулювано законодавство з екологічних питань в Україні?

У результаті  жвавого обговорення дійшли такого висновку: треба починати з себе, з виховання своїх дітей. Катастрофа починається з першої обгортки, яку кинули мимо смітника. І якщо ми самі будемо робити правильно, то зможемо змінити світ навколо себе.

 

  

 

 

Переглядів: 525 | Додав: cbstolstogo | Дата: 30.09.2018 | Коментарі (0)

29 вересня ропочався новий сьомий сезон у "Клубі шанувальників класичної музики" . 

Перше засідання ми вирішили присвятити "Великому німому".

Більшість кіновиробників спочатку скептично ставилися до ідеї звуку в кінематографі, побоюючись втрати універсальності кіномови та інтернаціональної аудиторії . Американські кінопродюсери передрікали припинення експорту кінокартин з приходом звуку, здатне різко знизити доходи Голлівуду . Багато хто сприймав спроби озвучити фільм, як безглуздий атракціон: одним з активних супротивників звуку в кінематографі був Чарлі Чаплін . У 1928 році радянські кінематографісти Всеволод Пудовкін, Сергій Ейзенштейн і Григорій Александров виступили з «Звуковий заявкою», застерігаючи від зловживання звуком.

Але незважаючи ні на що звук у кінематографі все одно з'явився, завдяки чому ми зараз можемо дивитись і слухати прекрасні музичні фільми.

  

 

Переглядів: 415 | Додав: cbstolstogo | Дата: 29.09.2018 | Коментарі (0)

Сьогодні ЦМБ ім. Л. Толстого активно просуває свої послуги в мережі Інтернет. Якщо запити наших реальних користувачів ми вирішуємо безпосередньо у бібліотеці, то віртуальних – за допомогою Інтернет платформ. Офіційним представником є веб-сайт бібліотеки. На сайті знаходиться інформація про ресурси й послуги бібліотеки.

Паралельно рекламування е-ресурсів здійснюється на офіційній сторінці у Фейсбуці, каналі бібліотеки на сервісі You Tube. Створюємо, рекламуємо та поширюємо анонси заходів та пост-релізи подій, що відбуваються в бібліотеці, відеопрезентації, інформаційні пости з актуальної тематики, рекламацію чи то новинок літератури, чи то окремої книги, журналу, газетної статті соціальної тематики.

На сторінці у Фейсбуці маємо більше тисячі підписників. Здійснюємо моніторинг публікацій про бібліотеку і бібліотечні заходи. Найбільшою популярністю користуються публікації про заходи, або події, у яких бібліотечні спеціалісти брали участь та презентації новинок сучасної літератури.

З нагоди ювілею ЦМБ ім. Л. Толстого, започаткували інформаційний проект «Promoveo земляка». Маємо на меті: розповісти про успішних шосткинців, які знайшли своє «Я» у бізнесі, мистецтві та інших сферах.

Електронні продукти, що створюють бібліотекарі, публікуємо на платформі Calameo. 43 публікації і понад 7000 переглядів нашого контенту маємо сьогодні. Опановуємо і наповнюємо також матеріалами платформу ISSUU.

Послуги: довідка у режимі онлайн та запит на певну книгу набирає обертів. Важливим для нас є зворотній зв'язок і онлайн-спілкування з нашими друзями. Бібліотека завжди відкрита для всіх користувачів і реальних, і віртуальних.

  

   

 

 

 

 

 

Переглядів: 471 | Додав: cbstolstogo | Дата: 27.09.2018 | Коментарі (0)

Від сьогодні фойє центральної міської бібліотеки має особливу ауру.  Адже 25 вересня розпочала свою роботу незвична виставка жіночого клубу «Відрада» - «Магічний вплив цілющих трав».

 Надія Шевцова так охарактеризувала стиль майстринь «Відради»: «Добро, тепло, уют. Добро сердец, тепло души – им они делятся. Этот домашний уют – у всех их выставок».

«Магічна дія трав була відома з давніх-давен. Ними лікуються, їх вживають в їжу, роблять настої і відвари, застосовують в якості захисних оберегів. А жіночки - травниці, присутні на відкритті виставки, розкриють всі таємниці природніх ліків», - зазначила бібліотекар Анжеліка Пенкіна на відкритті виставки.

Навіть аромат засушених трав може повернути бадьорість, якщо приймати такі повітряні ванни упродовж 15-30 хвилин щодня. Тож бібліотекарі запрошують всіх завітати до бібліотеки оздоровитись, що є дуже актуальним восени, коли за вікном похмура погода.

Виставка буде діяти до 13 жовтня. Ми на вас чекаємо!

  

  

   

 

 

 

 

 

Переглядів: 564 | Додав: cbstolstogo | Дата: 25.09.2018 | Коментарі (0)

У виставковій залі центральної міської бібліотеки стартувала перша персональна виставка вишитих бісером картин Галини Валентинівни Землякової.

Вишивкою майстриня займається приблизно три роки. Близько тридцяти робіт, вишитих умілими руками майстрині, милують око численних відвідувачів, вражають природністю кольорів, досконалістю.

         «Квіти люблю вирощувати в кімнаті, на клумбі, а ще вишивати», - говорить Галина Валентинівна.

Підтримати майстриню та помилуватися на вишиті бісером іриси, маки, конвалії, троянди, яскраві краєвиди, прийшли друзі, колеги по роботі, учні шкіл №7 та №11.

«Картини, які створює Галина Валентинівна, дарують позитив, від них віє теплотою, а коли на них дивишся, вони ніби оживають.  Те, що ми бачимо сьогодні, говорить про її витончений смак», - поділилися враженнями відвідувачі.

Подивитися на вишите квіткове розмаїття можна буде до 23 вересня поточного року.

  

 

   

 

 

 

 

 

Переглядів: 675 | Додав: cbstolstogo | Дата: 11.09.2018 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 133 134 135 136 137 ... 235 236 »
Вітаю Вас, Гість!
Середа, 24.04.2024