Четверта субота листопада.В Україні - День пам'яті жертв голодоморів. Голодомор 1932 - 1933 років став для нас, українців, національною катастрофою. Цього року 1 вересня  стартувала  міжнародна акція "Запали свічку пам'яті"  і    тривала протягом 85 днів у 85 куточках світу. "Свічка пам'яті" подорожувала п'ятьма континентами, а 24 листопада о 16 - 00 ми запалили свічки на вшанування пам'яті убитих голодом 1932 - 1933 років. Наші вогники разом з мільйонами інших  пронизували вічність на згадку про загиблих та ненароджених....

 

 

 

 

Переглядів: 426 | Додав: cbstolstogo | Дата: 24.11.2018 | Коментарі (0)

"Україна--це територія гідності і свободи. Такими нас зробила не одна,а дві революції--наш Майдан 2004-го року,який був святом Свободи,і революція 2013-го,революція Гідності. Це був дуже важкий іспит для України,коли українці продемонстрували свою європейскість,гідність,своє прагнення до свободи"- зауважив глава держави Петро Порошенко.
Сьогодні до Дня Гідності і Свободи користувачі бібліотеки-філії №4 (вул.Шевченка б.14А) переглянули відеофільми,присвячені двом революціям--2004-го та 2013-го років. Також до уваги читачів представлена тематична викладка "Хронологія двох революцій"

  

 

Переглядів: 467 | Додав: cbstolstogo | Дата: 21.11.2018 | Коментарі (0)

До п’ятої річниці Дня Гідності та Свободи, яку українці святкують 21 листопада, у центральній міській бібліотеці організована книжкова виставка «Україна - територія гідності та свободи». Видання, які на ній представлені, вже сьогодні стають нашою історією. Ми пропонуємо прочитати книги про героїчні події Майдану, мужність і героїзм учасників антитерористичної операції, які відстоюють територіальну цілісність України, захищають надбання Революції Гідності!

  

 

Переглядів: 417 | Додав: cbstolstogo | Дата: 20.11.2018 | Коментарі (0)

Це цікаво. Це важливо. Це для всіх. Проект «ВПО та приймаючи громади: розбудова толерантності через діалог»

17 листопада представниці громадських організацій міста, громадські активістки взяли участь у 1-му тренінгу, присвяченому питанню ефективного планування власного життя, який був організований ГО «Український жіночий фонд» та ГО «Центр громадських ініціатив «Інтелект Сумщини» за підтримки фонду Ч. Мотта та проходив на базі центральної міської бібліотеки.

Мета тренінгу – надати шанс жінкам, особливо тим, що змінили місце проживання, отримавши додаткове навчання, спробувати себе в реалізації своїх ініціатив. «Мета проекту включає у себе два аспекти: з одного боку допомогти жінкам-переселенкам адаптуватися до нових умов життя, з іншого ж – сприяти громадам, посилити їх порозумітися з новими учасниками. Чому саме жінкам? Доведений факт, що саме жінки в порівнянні з чоловіками, швидше адаптуються й адаптують свої сім'ї для співжиття з новою громадою», – розповіла координатор проекту в Сумській області Юлія Савельєва.

  

  

 

Переглядів: 511 | Додав: cbstolstogo | Дата: 19.11.2018 | Коментарі (0)

Сьогодні 10 листопада засідання "Клубу..." було присвячене Михайлу Баришнікову.

Він не прагне танцювати краще за інших, але він хоче танцювати краще самого себе — в цьому весь Михайло Баришніков. Його назвали найбільшим артистом балету минулого століття. Він один з обраних, який вплинув на долю світового балету. Він танцював у класичних і сучасних постановках, поставив власну версію «Лускунчика», працював з багатьма хореографами в різних напрямках. У 1978 році Баришніков перейшов в балетну трупу NYCB, а через десять років повернувся в АБТ, з якого починав шлях у США, як соліст та художній керівник. Йому вдалося створити сильну трупу, поставити оригінальну версію «Попелюшки» та «Лебединого озера».

Його наступним етапом став модерн, який в Америці цінується так само, як класичний балет. І тут він перевершив себе, показавши новий рівень чоловічого танцю, наповнивши його естетикою і красою. Багато його сольні балети – це монологи-сповіді, в яких на перший план виходять теми швидкоплинності життя, неминучість смерті, роздуми про творчість.

  

 

 

 

Переглядів: 425 | Додав: cbstolstogo | Дата: 10.11.2018 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 130 131 132 133 134 ... 235 236 »
Вітаю Вас, Гість!
Середа, 24.04.2024