16:00
Життя в раю - нелегали по сусідству(Docudays UA)

Сьогодні, 3 листопада в кіноклубі  Docudays UA, переглядали й обговорювали фільм режисера Романа Вітала  "Життя в раю - нелегали по сусідству".

Зараз у світі нараховується майже 22 мільйона біженців. Які обставини змушують людей кидати свої домівки, майно, друзів для пошуку  кращої долі в іншій країні?

З того часу, як швейцарський уряд організував для біженців, яким відмовили в притулку, депортаційний центр в ідилічному гірському селищі Вальцейна, кожний четвертий, хто проживає там – нелегальний іммігрант. «Життя в раю» - фільм  про систему швейцарської політики надання притулку біженцям. Про те, як жителі "райського" містечка в Швейцарії ставляться до людей, які  вимушені були покинути свої оселі й  приїхати  до чужої країни.  Як це впливає на їхні життя, що відчувають шукачі притулку в «раю»?

Основною темою обговорення стало хвилююче питання біженців. Під час обговорення у присутніх виникли такі питання: Чи загрожує щось країні, яка приймає нелігалів? Чи впливає присутність мігрантів на стан правопорядку? Яке ставлення до біженців в нашій країні і в нашому місті зокрема?

Проблема біженців - це глобальна проблема, яка стосується всьго світу і вирішувати її потрібно на рівні світової спільноти.

 

 

 

Переглядів: 465 | Додав: cbstolstogo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вітаю Вас, Гість!
П`ятниця, 19.04.2024