День визволення України від фашистських загарбників — свято, яке відзначається в Україні щорічно 28 жовтня, в день остаточного вигнання військ нацистської Німеччини за межі України. В цей день ЦБ ім. Толстого, як і вся Україна, вшановує героїчний подвиг і жертовність українського народу в Другій світовій війні.
КНИЖКОВА ВИСТАВКА - ПРИСВЯТА “УКРАЇНА В ПОЛУМ'Ї ВІЙНИ” - ЦЕ ДАНЬ ПОДВИГУ ВОЇНАМ-ВИЗВОЛИТЕЛЯМ. ОЗНАЙОМИТИСЬ З КНИГАМИ ОХОЧІ МОЖУТЬ НА ЮНАЦЬКОМУ ВІДДІЛІ ЦБ ІМ.Л.ТОЛСТОГО.
 
Переглядів: 478 | Додав: cbstolstogo | Дата: 27.10.2018 | Коментарі (0)

27 жовтня - субота. "Клуб..." продовжує свою роботу. Сьогодні обговорюємо творчість видатного французького композитора Жоржа Бізе.

Як можна ще охарактеризувати композитора, якого сам П.І. Чайковський назвав геніальним, а його твір - оперу «Кармен» - справжнім шедевром, просоченою непідробним почуттям і справжнім натхненням. 

Олександр-Сезар-Леопольд Бізе народився в Парижі в 1838 році. Таке довге ім’я йому дали на честь відомих полководців. Але весь світ його знає, як Жоржа Бізе. Сім’я майбутнього композитора була музичною – батько працював викладачем музики, а мати чудово грала на фортепіано. Уже в дев’ятирічному віці Жорж Бізе демонстрував свій надзвичайний музичний талант, і тому був зарахований в Паризьку консерваторію, незважаючи на такий юний вік. Він став професійним композитором в 19 років. Вершиною його музичної творчості є опера «Кармен». Але «Кармен» не була належним чином оцінена музичним світом того часу. І тільки після смерті композитора його музичні твори були високо оцінені знавцями музики і вийшли на перші місця по своїй популярності.

 

 

 

 

Переглядів: 462 | Додав: cbstolstogo | Дата: 27.10.2018 | Коментарі (0)

Вже стало традицією, що до свята Покрови Пресвятої Богородиці у центральній міській бібліотеці ім. Л. Толстого проводиться виставка-конкурс дитячих робіт  «Квіти для Богородиці».

«Пресвята Богородиця оберігає всіх віруючих християн. Усім, хто звертається до неї, вона допомагає.  Богородиця ж покриває нас своїм невидимим покровом і стає заступницею від бід та невдач,» – розповів священик отець Ярослав.

Свої роботи представили вихованці воскресних шкіл  храмів м. Шостка, Ображіївського НВК, Івотського НВК, клуб «Майстринька» (с.Ображіївка).

Підведення підсумків та нагородження переможців відбудеться 1 листопада о 15.00. 

   

   

Переглядів: 495 | Додав: cbstolstogo | Дата: 17.10.2018 | Коментарі (0)

Ось і прийшла довгоочікувана субота. Сьогодні ми зустрілися в "Клубі..." і бесіда наша була присявчена великому Джузеппе Верді.

Джузеппе Фортуніно Франческо Верді(10 жовтня 1813- 27 січня 1901) - італійський композитор, творчість якого є одним з найбільших досягнень світового оперного мистецтва і кульмінацією розвитку італійської опери XIX століття. Композитором створені 26 опер і один реквієм. Найвидатніші опери Верді — «Бал маскарад»«Ріголетто»«Травіата»«Трубадур»«Аїда»«Отелло»«Фальстаф».

Його опери вважаються одними з найвидатніших всіх часів і досі не сходять зі сцен оперних театрів усього світу.

  

 

Переглядів: 419 | Додав: cbstolstogo | Дата: 13.10.2018 | Коментарі (0)

Народна мудрість стверджує, що земля може нагодувати людину своїм хлібом, напоїти водою із своїх джерел, але захистити сама себе не може. Тому це святий обов'язок тих, хто на ній живе, хто користується всіма її благами і дарами. Щоб здійснити цікаву подорож у дивовижний світ чоловічої сили і краси, кмітливості й майстерності. працівники юнацького відділу ЦМБ ім. Л.Толстого провели для учнів 10-х класів ШСШ №1 конкурсну програму. До заходу долучилась і в\ч 3022. Заступник командира 3 роти по роботі з особливим складом ст. лейтенант Таванець Дмитро Сергійович розповів юнакам про свою частину і в подальшому виконував обов'язки жюрі конкурсу. Юнаки 10-Б кл. - команда "Джури" та "Неперевершена шістка" - 10-А кл. показали свою кмітливість в конкурсах "Швидкі сапери", "Нитка, голка, гудзик" та "Зібрати автомат". Свою майстерність в "Паперовому шоу" та "Майстри на всі руки". Силу - в "Армреслінгу". 

  Переможцями стала команда 10- Б класу "Джури". Вітаємо переможців!

 

 

 

  

 

 

 

 

 

Переглядів: 723 | Додав: cbstolstogo | Дата: 10.10.2018 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 132 133 134 135 136 ... 235 236 »
Вітаю Вас, Гість!
Субота, 04.05.2024