4 травня в центральній міській бібліотеці ГО «Сила інтелекту» та ГО «Потрібні люди» презентували настільну гру «Бути жінкою». Вона навчає боротися зі стереотипами, бути впевненою в собі. Гру розробили спеціалісти  Благодійного фонду «Стабілізейшн Суппорт Сервісез» за сприяння Українського Жіночого Фонду.

«Гра зможе пролити світло на багато різних ситуацій, які стаються в нашому щоденному житті, проблеми дискримінації за гендерною ознакою», – зауважила Олена Ємець, керівник проекту «Шосткинська громада: справедливе врядування для жінок і чоловіків».

В основі гри – 8 героїнь, у яких є прописані історії, а головна мета гри – допомогти героїні досягнути її цілей шляхом накопичення ресурсів, подолання стереотипів та використання позитивних ситуацій.  Чоловіки та жінки, граючи у цю гру, отримують нові знання та новий досвід.

«Настільна гра чимось схожа на «Монополію». В кожного своя героїня, що має супер-силу та три цілі. Граючись, ми навчались іти до своїх цілей. На шляху до них героїні втрапляли як на позитивні емоції, так і на стереотипи, які забирали час, енергію чи підтримку», - поділилася враженнями Галина Москаленко, Голова ГО «Сила інтелекту».

  

 

 

Переглядів: 1227 | Додав: cbstolstogo | Дата: 04.05.2019 | Коментарі (0)

Великдень –  найрадісніше й найурочистіше свято. Свято Воскресіння Христового відбувається навесні, коли оновлюється природа і земля вкривається зеленню, квітами.

 В громадському об’єднанні «Надія» для людей з інвалідністю та їх батьків відбулася великодня зустріч, організатором якої стала завідувачка бібліотекою-філією №1 ім. Чехова Тетяна Бакун. Вона розповіла присутнім цікаву історію Великодня та поділилася особливостями його святкування.

 Привітав зі святом Пасхи і отець Андрій (Володимирський храм), який побажав усім міцного здоров’я та подарував солодкі пасочки та яскраві писанки.

 Продовженням свята були веселі конкурси, вікторини та ігри «Навбитки», «Блудько», «Весела естафета» та інші, в яких брали активну участь всі присутні. На закінчення на всіх чекав святковий стіл із запашними пасками.

  

  

 

 

 

 

Переглядів: 400 | Додав: cbstolstogo | Дата: 02.05.2019 | Коментарі (0)

Теплі, сонячні дні весни приносять людям добрий настрій та надію на краще. В один із таких днів члени Громадського об’єднання «Надія» взяли участь в екологічної акції «Моє дерево», яку проводила редакція газети «Полісся».

Місцем для посадки дерев обрали присадибну ділянку бібліотеки-філіалу №1 ім. Чехова (Садовий мікрорайон). І це не випадково, адже бібліотека та ГО «Надія» давно тісно співпрацюють.

Дуже важливо, що особи з інвалідністю долучилися до цієї роботи і разом з батьками завзято працювали. Молоді люди запевнили, що будуть ретельно доглядати за саджанцями, щоб у майбутньому милуватися цвітом абрикосових дерев.

  

  

 

 

 

 

 

Переглядів: 455 | Додав: cbstolstogo | Дата: 30.04.2019 | Коментарі (0)

Напередодні Світлого свята Великодня обговорювали класичні музичні твори, що написані на бібілійні сюжети.

Біблія справила величезний вплив на розвиток загальнолюдської культури. На Біблійні сюжети створено безліч шедеврів в області літератури, музики, живопису, скульптури, архітектури, а також написано колосальну кількість праць з етики, естетики, філософії, теології та релігієзнавства. 

Сьгодні ми торкнулися деяких опер та балетів, що створені за мотивами біблійних історій.

«Блудний син» - одноактний балет в трьох картинах Сергія Прокоф'єва на лібрето Бориса Кохно за мотивами євангельської притчі про блудного сина, створений за замовленням Сергія Дягілєва . Прем'єра відбулася 21 травня 1929 року в Парижі в Театрі Сари Бернар під керуванням Сергія Прокоф'єва, хореограф - Джордж Баланчин, сценограф - Жорж Руо. У партіях були зайняті кращі виконавці трупи.

«Страсті за Матфеєм» - балет Джона Ноймайера на музику духовної ораторії Йоганна Себастьяна Баха «Страсті за Матфеєм». Монохромний спектакль вирішений в стилістиці середньовічної містерії, багато мізансцен були запозичені хореографом з релігійного живопису і скульптури. З дня прем'єри і до 2005 року Ноймайєр сам виконував головну партію Ісуса Христа. Сценіческая прем'єра відбулася 25 червня 1981 на сцені Гамбурзької опери.

"Іродіада"  - опера в чотирьох актах французького композитора Жюля Массне. Французьке лібрето написано Полем Милье і Анрі Гремоном за мотивами повісті Гюстава Флобера «Іродіада» (1877). Прем'єра відбулася 19 грудня 1881 року в Брюсселі в Театрі Ла Монне. 

«Саломея»  - музична драма Ріхарда Штрауса на одну дію за однойменною драмою Оскара Уайльда в перекладі Гедвігою Лахман. Прем'єра: Королівський оперний театр, Дрезден, 9 грудня 1905 року, під керуванням Е. фон Шуха.

    

 

 

Переглядів: 496 | Додав: cbstolstogo | Дата: 27.04.2019 | Коментарі (0)

 

Свято Пасхи – одне з найсвітліших і радісних християнських свят. Готуючись до Великодня вихованці обласного центру соціально – психологічної реабілітації виготовили пасхальні вітальні листівки. А навчила їх цьому бібліотекар ЦМБ Шалда Надія, провівши для дітей майстер – клас.

  

 

 

 

Переглядів: 424 | Додав: cbstolstogo | Дата: 27.04.2019 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 117 118 119 120 121 ... 235 236 »
Вітаю Вас, Гість!
Вівторок, 07.05.2024