У травні, коли прокидається від сну природа, коли дзвенить у блакиті пісня жайворонка, теплий весняний вітер приносить на землю свята – День матері та День сім’ї.

З нагоди цих святкових днів у Громадському об’єднанні «Надія» відбулося родинне свято «Тепло сімейного вогнища», яке підготувала завідувачка філією №1 ім. Чехова Тетяна Бакун.

Найкращі побажання, душевні віршовані рядки та пісні подарували доньки та сини своїм любим батькам. Всі отримали море позитиву від участі в конкурсах «Впізнай маму», «Моя дитина», «Хто швидше» та багатьох інших.

Під звуки мелодійної пісні «Родина», діти вручили батькам подарунки, зроблені власноруч.

  

  

 

 

 

Переглядів: 390 | Додав: cbstolstogo | Дата: 15.05.2019 | Коментарі (0)

Напередодні Дня Європи на зустрічі в "Клубі..." обговорювали музичні та літературні твори європейських авторів.

З усіх літературних родів лірика найбільш близька музиці. Музика і лірика в давнину сприймалися як єдине ціле. Без художніх творів ми б не мали багатьох опер, балетів, оперет, мюзиклів тощо.

Сьогодні для обговорення ми взяли такі твори:

"Мада́м Баттерфля́й"  — опера Джакомо Пуччіні   за мотивами драми Давида Беласко «Гейша».

"Фауст" — опера Шарля Ґуно  за першою частиною однойменної драми Гете.

"Фіделіо" — опера Людвіга ван Бетховена за драмою «Леонора, або Подружня любов» Жана Ніколя Буї.

"Лісова пісня" — балет українського композитора Михайла Скорульського створений  за мотивами драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня».

  

  

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 472 | Додав: cbstolstogo | Дата: 11.05.2019 | Коментарі (0)

Вже третій рік поспіль в центральній міській бібліотеці проходить фотовиставка «В світі усе починається з мами!», присвячена Дню матері. Ініціатором та організатором цього проекту є громадська організація переселенців «Потрібні люди».

День матері – одне із самих зворушливих свят, тому що кожен з нас з дитинства несе в своїй душі єдиний і неповторний образ – образ своєї мами, яка все зрозуміє, пробачить і буде самовіддано любити.

Цього року відбулися зміни в правилах голосування за кращу роботу: віддати перевагу тій чи іншій світлині можна, написавши її номер на квитку та опустивши його в скриньку для голосування. Переможці будуть визначені в таких номінаціях: «Моя мама», «Моя мама має «чоловічу» професію», «Моя дружна родина».

20 травня о 15 годині будуть підбиті підсумки голосування та  відбудеться нагородження переможців. Запрошуємо відвідати фотовиставку!

  

  

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 467 | Додав: cbstolstogo | Дата: 10.05.2019 | Коментарі (0)

Слова, які ще довго  хвилюватимуть наші серця. 8 - 9 травня в багатьох країнах світу згадують події Другої світової війни. Сьогодні згадуємо і вшановуємо  тих, хто захищав свою землю і наближав перемогу.

Виставка-присвята для відвідувачів центральної бібліотеки «Величне свято перемоги» розкриває важливі сторінки подій  війни та промовляє до нас словами  літераторів. Ці книги  глибоко і правдиво  розкривають героїчну роль Українського народу  та розповідають якою ціною був здобутий мир.  

Бібліотекарка бібліотеки-філії №2 Наталія Марнопольська для робітників і відвідувачів поштового відділення №6 провела годину шани до Дня перемоги. Перебіг бойових дій Другої світової, визволення нашого міста від нацистських загарбників, подвиг земляків – це важливі сторінки пам’яті та хвилюючі моменти усвідомлення героїзму Українського народу.

   

   

 

Переглядів: 356 | Додав: cbstolstogo | Дата: 07.05.2019 | Коментарі (0)

8-9 травня Україна відзначає два свята: День пам'яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.  Емблема цих свят - червоні маки. Ці квіти - символ скорботи за загиблими під час Другої світової війни. Саме такі маки виготовляли діти обласного центру соціально-психологічної реабілітації в центральній міській бібліотеці, а навчала їх цьому бібліотекар юнацького відділу Шалда Надія. Не залишив байдужими дітей і соціальний відеоролик "Покоління", перегляд і обговорення якого відбулося після майстер класу.

 

 

 

Переглядів: 395 | Додав: cbstolstogo | Дата: 06.05.2019 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 116 117 118 119 120 ... 235 236 »
Вітаю Вас, Гість!
П`ятниця, 17.05.2024