20 квітня в "Клубі..." проходив День української музики.  Розмова йшла про Володимира Івасюка та фестиваль "Червона рута".

Володи́мир Миха́йлович Івасю́к — український композитор-виконавець, поетГерой України (2009, посмертно).

Один з основоположників української естрадної музики (поп-музики). Автор 107 пісень, 53 інструментальних творів, музики до кількох спектаклів. Професійний медикскрипаль, чудово грав на фортепіановіолончелігітарі, майстерно виконував свої пісні. Неординарний живописець.

Фестиваль «Черво́на ру́та»(заснований на честь Володимира Івасюка) – постійно діючий всеукраїнський молодіжний фестиваль сучасної пісні та популярної музики, що з 1989 р. проводиться раз на два роки. У парні роки проводяться обласні відбіркові конкурси у кожній, без винятку, області України. У непарні роки – підготовка та проведення фінальних змагань фестивалю. Конкурси проводяться у шести жанрах: український автентичний фольклор, популярна, танцювальна, акустична, експериментальна та рок-музика. Між відбірковими та фінальними конкурсами постійно діє мистецька Школа-майстерня фестивалю.

  

 

 

 

 

Переглядів: 455 | Додав: cbstolstogo | Дата: 20.04.2019 | Коментарі (0)

З успіхом пройшла творча зустріч з Олександром Таратайком у стінах центральної міської бібліотеки ім. Л.Толстого. На ліричний лад любителів поезії налаштовували музичні композиції, виконані Олександром Зенченком – викладачем Шосткинської школи мистецтв.

 

Олександр Володимирович Таратайко – багатогранна особистість: дві технічні освіти, професійний програміст, поет і художник. Автор шести поетичних збірок, що вийшли протягом 2010 – 2018 років. Лауреат міжнародного літературно – музичного фестивалю «Звезда Рождества» (2017, 2018  - м.Запоріжжя). Фіналіст VI Міжнародного   поетичного поетичного конкурсу «45 – й калібр» ім. Георгія Яропольського (2018 р.).

У спілкуванні  зі слухачами відкрився щирий автор зі своїми сумнівами, переживаннями, спогадами, оцінками. А ще були ліричні вірші, ніжність та гармонія…Мабуть, тому й не було у залі байдужих, а були щирі відгуки, слова вдячності та сподівання на нові творчі зустрічі.

  

  

 

  

 

 

 

 

Переглядів: 462 | Додав: cbstolstogo | Дата: 10.04.2019 | Коментарі (0)

Протягом життя ми весь час звертаємось до книг. Літературним героям присвячують вірші та пісні, їм встановлюють пам’ятники. З цими спорудами бібліотекар юнацького відділу ЦМБ Шалда Надія познайомила вихованців обласного центру соціально – психологічної реабілітації.
 
 
 
 
 
Переглядів: 425 | Додав: cbstolstogo | Дата: 02.04.2019 | Коментарі (0)

 

Ось і прийшов довгоочікуваний березень і нас, модераторів кіноклубів Docudays UА чекає м.Київ.

XVI Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA проходить у Києві з 22 до 30 березня включно в кінотеатрах «Жовтень», «Київ», «Ліра», креативній спільноті IZONE. Окрім цього, у глядацькі дні, 29 й 30 березня, покази відбуваються в кінотеатрі «Boomer» та мережі кінотеатрів КП «Київкінофільм».  В рамках фестивалю показано 76 фільмів з 38 країн світу, серед яких 27 – українські фільми.

Темою фестивалю в цьому році стала "Дозволити програмі змінити вашу свідомість?". Відповідаючи на це питання, фест розмірковує про те, як змінилося наше життя, звички і способи комунікації з появою цифрових технологій, які можливості та загрози вони несуть.

Відкривав цьогорічний  фестиваль фільм  «Bellingcat: Правда в світі постправди».     Стрічка вивчає можливості роботи з відкритими джерелами, занурюючи глядачів у неповторний світ колективу «громадянських журналістських розслівдувань», відомого під назвою Bellingcat.        

27-28 березня 2019 р. вже традиційно  в рамках міжнародного кінофестивалю Docudays UА відбулася конференція на тему «Документальні фільми як інструмент медіапросвіти з прав людини».  Відвідала конференцію та побувала на кінофестивалі незмінна модераторка дискусійного кіноклубу "Промінь" Docudays UА, що діє при ЦМБ ім.Л.Толстого Пенкина А.Б., бібліотекарка читального залу центральної міської бібліотеки.

Чудово проведений час, маса вражень, спілкування з колегами, багато нових ідей, прекрасні документальні фільми. Дякуємо організаторам за це СВЯТО! 

  

  

 

 

 

 

 

Переглядів: 407 | Додав: cbstolstogo | Дата: 30.03.2019 | Коментарі (0)

Щороку в останній тиждень березня проходить Всеукраїнський тиждень дитячого та юнацького читання. У незалежній Україні його засновано 22 лютого 1993 року. В цей час у бібліотеках міста презентуються  цікаві книжкові виставки , проходять різноманітні заходи. Один з таких заходів - Майстерня handmade “Закладка Спанч Боб”, відбувся  в центральній міській бібліотеці. Бібліотекар Шалда Надія навчала учнів школи - ліцею  робити веселі закладки для книжок.

  

  

 

Переглядів: 391 | Додав: cbstolstogo | Дата: 30.03.2019 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 119 120 121 122 123 ... 235 236 »
Вітаю Вас, Гість!
П`ятниця, 26.04.2024