14:55
Конференція

22 травня у Києві відбулася конференція-закриття річного навчального циклу з розробки стратегій розвитку територіальних громад.

До участі у річному навчанні було відібрано 67 громад з 22 областей. Кожна громада представлена двома учасниками – службовцем органу місцевого самоврядування, відповідальним за питання розвитку громади, та представником місцевої громадської організації. Від Шостки команду представляли Галина Москаленко (керівник ГО «Сила інтелекту» та керуюча справами виконкому Олена Кравченко.

Представники громад були розділені на три групи, з якими працювали команди тренерів: Волинського ресурсного центру (ВРЦ) та група ЦНД -з представниками ОТГ, PPV Knowledge Networks - з представниками міст обласного значення.

 

Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан відкрив конференцію та подякував представникам громад за участь у річному циклі й привітав їх з завершенням навчання. Він наголосив, що прийшов час органам місцевого самоврядування заробляти кошти, впроваджуючи інструменти нарощування власних ресурсів.

 

Державний експерт експертної групи розвитку місцевого самоврядування Мінрегіону Ігор Пітцик наголосив на тому, що сьогодні вже створено серйозне законодавче підґрунтя для стратегічного планування розвитку громад.

 

Директор Проекту USAID ПУЛЬС Ігор Парасюк підкреслив, що розроблення стратегії важливе як для самої громади та її жителів, щоб бачити перспективи розвитку, так і для інвесторів, щоб вони могли оцінити потенціальні можливості. Громади, які розробили стратегії двадцять років тому, сьогодні є успішними і лідирують в економічному розвитку – Львів, Івано-Франківськ, Южне, Тростянець та інші.

Під час конференції громади-учасники презентували розроблені у підсумку річного навчання стратегії розвитку.

 

На завершення конференції Директор проекту ПУЛЬС Ігор Парасюк вручив учасникам Сертифікати про проходження навчання.

 

Річний цикл Асоціація міст України реалізувала в рамках проекту USAID «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС). Навчання розпочалося з червня 2017 року.

 

  

 

 

 

Переглядів: 739 | Додав: cbstolstogo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вітаю Вас, Гість!
Четвер, 28.03.2024