Починаючи з 2003 року в третю суботу травня в Україні відзначають День Європи. Цього року жителі України святкують єдність з іншими європейськими країнами 19 травня. Саме в цей день бібліотекарі юнацького відділу ЦМБ ім. Л.Толстого провели для вихованців обласного центру соціально-психологічної реабілітації Віртуальну подорож “Пізнай світ разом з нами”. Під час заходу підлітки поринули в невідомий світ сьогодення країн Європейського Союзу, відкрили для себе багато цікавого і невідомого.

  

 

Переглядів: 430 | Додав: cbstolstogo | Дата: 19.05.2018 | Коментарі (0)

З 2003 року в третю суботу травня в Україні відзначається День Європи. В 2018 році День Європи в Україні припадає на 19 травня. Тому сьогоднішнє засідання в "Клубі..." ми  присвятили цій даті, а саме темі  музики і літератури в країнах Європи.

На своїх зустрічах ми часто звертаємося до музичних творів, які так чи інакше пов'язані з літературою. Без неї не могли б з'явитися на світ ні опера, ні балет, ні оперета, ні мюзикл, тому що в основі їх сюжету, як правило, лежить літературний твір (казка, повість, роман та ін.). Без віршів не можна написати пісню або такі музичні твори, як романс, кантата...

Що стало б з музикою, якби не було літератури? Що вона втратила б, якби не було ні поезії, ні прози? Щоб відповісти на ці питання, потрібно задуматися над тим, що лежить в основі музичних і літературних творів, що надихає на їх створення композиторів, письменників, поетів.

Для порівняння ми взяли твори таких композиторів і письменників, як - Рихард Штраус і Оскар Уайльд ("Соломія"); Клод Дебюссі і Моріс Метерлінк("Пеллеас і Мелізанда"); Ян Сібеліус і Р.Герцберг("Діва в башті"); Джакомо Пуччіні і Карло Гоцці("Турандот"); Мирослав Скорик та Іван Франко("Мойсей").

   

  

 

 

Переглядів: 486 | Додав: cbstolstogo | Дата: 19.05.2018 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
П`ятниця, 29.03.2024