Подорожі країнами Європи продовжуються.

Французька музика — одна з найцікавіших та найвпливовіших європейських музичних культур, яка черпає витоки з фольклору кельтських та німецьких племен, що жили в давнину на території нинішньої Франції. Зі становленням Франції в період Середньовіччя у французькій музиці злилися народні музичні традиції численних регіонів країни. Французька музична культура розвивалася, взаємодіючи також із музичними культурами інших європейських народів, зокрема італійського та німецького.

Іспанія - країна яка подарувала світу фламенко та іспанську гітару. Музична культура Іспанії складається з європейських, арабських та африканських елементів; вона відрізняється емоційністю та, так би мовити, танцювальністю.

Також ми сьогодні відвідали Велику Британію, Польщу, Норвегію.

  

 

Переглядів: 162 | Додав: cbstolstogo | Дата: 03.06.2023 | Коментарі (0)

Щороку у світі виробляють 100 млрд одиниць одягу. Але цей достаток має й темну сторону. За швидкістю забруднення довкілля промисловість моди знаходиться не на останньому. Потрапивши на звалище, штучні волокна розкладаються до 200 років. Від 20% до 35% мікропластику у світовому океані – це частинки текстилю. Страждає екологія планети навіть через натуральні тканини. Розкладаючись, вони виділяють метан та забруднюють ґрунтові води. І це далеко не весь перелік проблем, які виникають у індустрії моди.Саме цю проблему піднімали режисери Яаак Кільмі, Леннарт Лаберенц з Естонії у фільмі "Вийшло з моди", який ми дивилися на виїзному засіданні клубу DOCUDAYS UA, у просторі "Вільна" 31 травня.

Ми живемо в еру глобального споживацтва, коли темпи споживання ростуть як на дріжджах. Це не таємниця, що індустрія моди є безперечним лідером у цих перегонах. Тисячі фабрик у країнах третього світу виробляють не лише одяг для великих корпорацій, але й тони токсичних відходів. Дизайнерка Реїт Аус має амбітний план зміни світу. Вона усвідомлює, що єдиний спосіб боротися з індустрією моди – робити це зсередини.

Фільм викликав бурю емоцій. Обговорювали довго і пристрасно. Дійшли до висновку, що екологічну проблему треба вирішувати негайно і залежить це від кожного із нас.

  

 

Переглядів: 73 | Додав: cbstolstogo | Дата: 01.06.2023 | Коментарі (0)

Щоб знайти роботу до душі, ви повинні розібратися, що це означає. Це коли професія не лише подобається, а й приносить добрий дохід. Моральне та фінансове задоволення дадуть очікуваний результат – вона стане тією самою роботою «до душі». Саме цю тему обговорювали на зустрічі в англомовному клубі 27 травня.

To find a job you love, you need to understand what that means. This is when the profession is not only enjoyable, but also brings good income. Moral and financial satisfaction will give the expected result - it will become the same work "to your heart's content". This topic was discussed at the meeting in the English club on May 27.

  

Переглядів: 114 | Додав: cbstolstogo | Дата: 27.05.2023 | Коментарі (0)

Що доброго в мандрівках — з'ясовували сьогодні в англомовному клубі.

Що першим спадає на думку, коли ви вимовляєте слово «подорож»? Неймовірні Карпати? Незабутній захід сонця на морі? Гірські переходи з важкими рюкзаками? Будь-яка подорож може бути захопливою, хвилюючою і багатою на пригоди.

Зовсім не новина, що подорожі важливі для фізичної форми , але що ще приємніше, згідно з дослідженнями психологів, вивчення нових місць дуже позитивно впливає на наше психологічне та емоційне здоров'я. Іншими словами, подорожі роблять нас щасливішими.

Подорожі-це неймовірна можливість стати кращим та освіченішим, дізнатися про себе та світ. Коли фрагменти складаються в єдину картину, коли десь на краю землі ти бачиш деталі, в яких читаєш риму з чимось добре тобі знайомим, це захопливе відчуття. Величезне задоволення - розбирати зроблені у поїздках фотографії. А найбільше щастя — повертатися туди, де тобі було добре.

What is good about traveling was found out today in the English club.

What is the first thing that comes to mind when you say the word "travel"? Incredible Carpathians? An unforgettable sunset at sea? Mountain crossings with heavy backpacks? Any trip can be exciting, exciting and full of adventure.

It's no news that travel is important for fitness, but even better, according to research by psychologists, exploring new places has a hugely positive effect on our psychological and emotional health. In other words, travel makes us happier.

Traveling is an incredible opportunity to become better and more educated, learn about yourself and the world. When the fragments form a single picture, when somewhere on the edge of the earth you see details in which you read a rhyme with something you know well, it is an exciting feeling. It is a great pleasure to sort through the photos taken during the trips. And the greatest happiness is to return to the place where you felt good.

  

Переглядів: 108 | Додав: cbstolstogo | Дата: 20.05.2023 | Коментарі (0)

Сьогодні у "Клубі...." ми подорожували музичними країнами Європи.

Першою ми відвідали  Італію, країну яка подарувала світу ноти, оперу, найвідоміших майстрів скрипок(Страдіварі, Гварнері, Аматі).

Завдяки цій країні ми  отримали таких видатних композиторів як: Джузеппе Верді, Антоніо Вівальді, Ніколо Паганіні... І маємо змогу насолоджуватись  чарівними голосами Хосе Каррераса, Лучано Паваротті, Пласідо Домінго та ін.

Наступно. країною нашої музичної прогулянки була Австрія -  батьківщина Вольфганга Амадея Моцарта, Франца Шуберта, Йогана Штрауса та ін.

Потім ще були Німеччина, Угорщина ну і звісно Україна. 

Подорож ще не закінчено, за два тижні поїдемо далі...

  

 

Переглядів: 94 | Додав: cbstolstogo | Дата: 20.05.2023 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 235 236 »
Вітаю Вас, Гість!
Понеділок, 29.04.2024