Такі зустрічі залишаються у пам’яті надовго. Бо спілкуєшся з людьми, які все своє життя присвячують служінню людям, ідеям, втіленню амбітних проєктів. 14 червня у читальному залі центральної міської бібліотеки відбулася чудова зустріч з українськими публіцистами, істориками, громадськими діячами, активістами українського національно-визвольного руху Віктором Рогом та Геннадієм Іванущенком. А також з українським істориком, архівістом та громадським діячем, співзасновником Центру досліджень визвольного руху та комуністичних голодоморів Олегом Медуницею, депутатом Верховної Ради 7 та 8 скликання, діючим депутатом Сумської обласної ради, Головою Організації Українських Націоналістів. «Українська Держава для нас – найвища цінність. Тому сьогодні завдання номер один – збереження її державності». Ці слова Олега Медуниці стали лейтмотивом зустрічі.

За словами Геннадія Іванущенка, члена Вченої ради Центру досліджень визвольного руху, колишнього директора сумського архіву, котрий опрацьовував архіви ОУН та УПА в Лондоні, минуле століття було для української нації найдраматичнішим часом її боротьби за державну незалежність. Та й сьогоднішня війна росії проти України – це період важких випробувань і період боротьби за саме існування української нації. А ще це час для нас, українців нарешті заглибитись в історію, дізнатися правду про тих, хто відстоював незалежність України у 20 – му столітті. Віктор Рог – головний редактор газети «Шлях Перемоги», директор видавництва «Українська видавнича справа» презентував книги «Росія без маски» Романа Бжеського, збірку Юрія Липи – «Розподіл Росії», «Ієрархія національних пріоритетів» Віктора Рога, «Отаман Степової дивізії» Юрка Степового, «Повстанська абетка» та багато інших. Щиро вдячні авторам та гостям за те, що ці книжки тепер є фонді міської бібліотеки!

Закінчилася офіційна частина, та ще довго спілкувалися у неформальній атмосфері, були й дискусія , і автограф – сесія, і селфі… #книги #зустрічі

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 133 | Додав: cbstolstogo | Дата: 15.06.2023 | Коментарі (0)

 

 

Канікули – довгоочікуване перезавантаження. Жодних термінових презентацій, доповідей, творів та іспитів. Ціле – літо! Куди піти та чим зайнятися обговорювали сьогодні в англомовному клубі.

The holidays are a long-awaited reboot. No urgent presentations, reports, writings and exams. The whole summer! Where to go and what to do were discussed today in the English club.

 

 

  

Переглядів: 112 | Додав: cbstolstogo | Дата: 10.06.2023 | Коментарі (0)

Отже Сільвана «сильна жінка» - яка бореться за свої права і стає для багатьох людей прикладом. Прикладом, як не боятися говорити про те, хто ти є насправді і говорити про це вголос.

На зустрічі говорили про фемінізм, про те як багато вже зроблено на цьому шляху починаючи 1839 року, і як багато ще потрібно робити.

Потім переглянули д/ф "Сільвана"

Вона використовує свій гострий, як бритва, язик, щоб направити увагу на соціальні рухи, що відбуваються в сучасному суспільстві, а по ходу справи служить голосом покоління. Цей фільм простежує життя Сільвани від андеґраундної артистки до ікони, спостерігає, як вона здобуває кілька важливих нагород і будує майже легендарні стосунки з шведською поп-співачкою Беатріс Алі. Однак після лише одного року в центрі уваги все раптово припиняється. Сільвана ламається під тиском, втомившись від наслідків ярлика «сильної жінки». Вона вирішує показувати нові сторони себе, «бо супергероїв не існує, є лише люди».

Після перегляду одразу розпочалися дебати.  Що найбільше вразило? Батьки, а особливо батько, який став на бік доньки і підтримав її. Що сподобалось? Сільвана – жінка «воителька», яка не боїться вголос заявити про свої права. Що нового дізналися? Що у Швеції – демократичній державі теж треба боротися за свої права. Навіщо кричати вголос про свій «неформат»? Щоб люди схожі на тебе знали, що вони не самотні і таких як вони багато.

Підсумок: Такі люди, як Сільвана не можуть мовчати, вони обов’язково будуть боротися куди б вони не потрапили. Вони дуже потрібні, як лідери, які можуть своїми піснями підняти дух і підказати в якому напрямку треба рухатись»#docuclub #docu_показ

  

 

Переглядів: 129 | Додав: cbstolstogo | Дата: 10.06.2023 | Коментарі (0)

«Зробити гарний букет з паперу може кожен», - запевняє бібліотекарка Шосткинської міської бібліотеки Надія Шалда. Паперові букети, виготовлені своїми руками, зберігаються значно довше ніж свіжі. Вони стануть гарним подарунком і допоможуть зберегти живі квіти в природі. «І справді це досить цікаво і просто!» - вигукували запрошені на майстер клас вихованці обласного центру соціально - психологічної реабілітації дітей. «Відвідуючи бібліотеку, ми завжди відкриваємо для себе щось нове і дуже цікаве», - лунало на юнацькому відділі. #екологія

  

 

Переглядів: 146 | Додав: cbstolstogo | Дата: 05.06.2023 | Коментарі (0)

Тема ігор є особливо актуальною, тому що вони займають досить велике місце в нашому житті і після занять у школі(або роботи) не лише дозволяють  відпочити та максимально розслабитися, а й краще усвідомити деякі предмети.

Гра – особливий вид діяльності. Ми граємо у різні ігри, з різними партнерами, з фантастичними та різноманітними атрибутами. У чому сила цієї діяльності? Чому вона так приваблює до себе і дітей, і дорослих? На ці питання намагалися сьогодні відповісти відвідувачі англомовного клубу.

The topic of games is especially relevant, because they occupy a rather large place in our lives and after classes at school (or work) not only allow you to rest and relax as much as possible, but also to better understand some subjects.

Game is a special type of activity. We play different games, with different partners, with fantastic and varied attributes. What is the strength of this activity? Why is she so attractive to both children and adults? The visitors of the English-speaking club tried to answer these questions today.

  

 

Переглядів: 158 | Додав: cbstolstogo | Дата: 03.06.2023 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 235 236 »
Вітаю Вас, Гість!
Понеділок, 29.04.2024