Директор КЗ «Шосткинська публічна бібліотека» Світлана Портянко та провідні бібліотекарі установи взяли участь у онлайн-годині професійного спілкування «Правові аспекти роботи бібліотек в умовах воєнного стану», організованій Сумською обласною універсальною науковою бібліотекою. Це перше спілкування з циклу зустрічей, як зазначила Раїса Грицаєнко, заступниця начальника управління культури Сумської обласної держадміністрації.

Багато корисної інформації почерпнули з виступу «Проєкти, партнерство та актуальне законодавство під час воєнного стану - бібліотечній спільноті області» Ірини Варламової, провідного юрисконсульта КЗ «Сумська обласна універсальна наукова бібліотека». Зацікавила "шпаргалка" - український чат-бот для написання проєктів ProjectGuru. Обов’язково ним скористаємося!

Головний бібліотекар науково-методичного відділу Тетяна Грищенко звернула увагу, що на часі активізація діяльності хабів цифрової грамотності для всіх категорій користувачів та проведення навчань комп’ютерній грамотності. Приємно, що відзначили діяльність факультету інформаційних технологій Університету ІІІ віку, який понад 10 років діє на базі Шосткинської центральної міської бібліотеки.

Особлива увага була приділена і нещодавно прийнятій Урядом України Стратегії розвитку читання на 2023-2032 роки "Читання як життєва стратегія", основна мета якої – об'єднати українців, зробити читання усвідомлено обраним дозвіллям, способом саморозвитку та освіти. Згадали і про актуалізацію фондів, участь у соціальних дослідженнях.

Дякуємо організаторам і з нетерпінням чекатимемо наступних зустрічей!

  

Переглядів: 91 | Додав: cbstolstogo | Дата: 11.05.2023 | Коментарі (0)

 

 

Дуже приємно, що неординарна постать П. Куліша зараз як ніколи на часі. Про нього сперечаються, його цитують і вивчають, вивчають… намагаючись пізнати всю велич генія.

Ось і сьогодні до музею П. Куліша завітали учні Шосткинського НВК: сш І-ІІ ст.-ліцей , бо за висловами учнів « за підручниками не можна уявити , що ж за людина був наш земляк Пантелеймон Олександрович Куліш». Учні уважно слухали бібліотекаря, задавали безліч питань, із захопленням роздивлялись експонати і жваво фотографувались, переодягнувшись в костюми минулих часів. #Куліш

  

  

Переглядів: 78 | Додав: cbstolstogo | Дата: 11.05.2023 | Коментарі (0)

ШІ - це не формат і не функція, це процес та вміння думати та аналізувати дані. При слові «штучний інтелект» багато хто представляє розумних людиноподібних роботів, які прагнуть завоювати світ. Однак ШІ не призначений на заміну людям. Його метою є розширення людських умінь та можливостей. 

Штучний інтелект (ШІ) все частіше виступає стимулом прогресу в техніці та бізнесі. Він знаходить широке застосування в різних галузях і впливає майже на всі аспекти творчості.

Висловити свої міркування з цього приводу запропонував спікер Олег, на зустрічі в англомовному клубі, шостого травня.

AI is not a format or a function, it is a process and the ability to think and analyze data. When the word "artificial intelligence" is used, many imagine intelligent humanoid robots that seek to conquer the world. However, AI is not meant to replace humans. Its purpose is to expand human skills and capabilities.

Artificial intelligence (AI) is increasingly driving progress in technology and business. It is widely used in various fields and affects almost all aspects of creativity.

Speaker Oleg offered to express his thoughts on this matter at a meeting in the English-speaking club on May 6.

  

Переглядів: 98 | Додав: cbstolstogo | Дата: 06.05.2023 | Коментарі (0)

 

 

Серж Лифар — "бог танцю", палкий патріот Києва, вірний друг Габріель Шанель сам е про нього йшла мова за засіданні "Клубу..." 6 травня.

Лифар – постать унікальна і легендарна. Його описували як танцівника неймовірної фізичної краси, наділеного дивовижною властивістю «сяючої присутності». Він був не тільки видатним артистом балету, а й реформатором танцю, танцювальної техніки. Саме завдяки Лифарю балетна трупа французької національної Опери, яку він очолив у 1929-му – 24-річним, стала одним із провідних танцювальних колективів світу

  

Переглядів: 115 | Додав: cbstolstogo | Дата: 06.05.2023 | Коментарі (0)

Випускний – завжди незабутньо, урочисто і хвилююче, незалежно від віку і рівня навчального закладу. Сьогодні це свято у випускниць факультету інформаційних технологій Університету ІІІ віку. Протягом навчального року студентки дізналися багато нового і корисного про віртуальний комп’ютерний світ. Їхні знання підтверджені не тільки практичними навичками, але й іменними сертифікатами. У вітальній промові викладачка пані Олена зауважила, що діяльність Університету є надзвичайно важливою, оскільки дає розраду, спілкування, знання. Випускниці висловили щиру подяку організаторам, керівництву і усім причетним до роботи Університету. Після літніх канікул вони мріють знову навчатися, власним прикладом підтверджуючи гасло рідної альма-матер: «Навчання протягом життя».

  

 

 

Переглядів: 125 | Додав: cbstolstogo | Дата: 01.05.2023 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 7 8 9 10 11 ... 235 236 »
Вітаю Вас, Гість!
Четвер, 16.05.2024