10:48
DOCUDAYS UA

Щороку у світі виробляють 100 млрд одиниць одягу. Але цей достаток має й темну сторону. За швидкістю забруднення довкілля промисловість моди знаходиться не на останньому. Потрапивши на звалище, штучні волокна розкладаються до 200 років. Від 20% до 35% мікропластику у світовому океані – це частинки текстилю. Страждає екологія планети навіть через натуральні тканини. Розкладаючись, вони виділяють метан та забруднюють ґрунтові води. І це далеко не весь перелік проблем, які виникають у індустрії моди.Саме цю проблему піднімали режисери Яаак Кільмі, Леннарт Лаберенц з Естонії у фільмі "Вийшло з моди", який ми дивилися на виїзному засіданні клубу DOCUDAYS UA, у просторі "Вільна" 31 травня.

Ми живемо в еру глобального споживацтва, коли темпи споживання ростуть як на дріжджах. Це не таємниця, що індустрія моди є безперечним лідером у цих перегонах. Тисячі фабрик у країнах третього світу виробляють не лише одяг для великих корпорацій, але й тони токсичних відходів. Дизайнерка Реїт Аус має амбітний план зміни світу. Вона усвідомлює, що єдиний спосіб боротися з індустрією моди – робити це зсередини.

Фільм викликав бурю емоцій. Обговорювали довго і пристрасно. Дійшли до висновку, що екологічну проблему треба вирішувати негайно і залежить це від кожного із нас.

  

 

Переглядів: 77 | Додав: cbstolstogo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вітаю Вас, Гість!
Четвер, 09.05.2024