Серед сумчан, борців за волю України, було чимало творців української культури – письменників, композиторів, музикантів, акторів, журналістів, редакторів,  інженерів, громадських діячів … Саме про них йдеться в новій книзі дослідників історії Визвольної боротьби українського народу першої половини XX століття Романа Коваля, Віктора Моренця та Юрія Юзича «Сумщина в боротьбі».

19 грудня  бібліотекар Тетяна Абдюшева зробила презентацію цієї книги для колег–бібліотекарів.  У виданні вміщено 120 біографій козаків і старшин Армії УНР, які народилися на території сучасної Сумщини та понад 50 спогадів про їхню участь у Визвольній боротьбі.

Тетяна Вікторівна ознайомила присутніх з долями героїв нарисів: Олександра Коваленка, Василя Ємця, Насті Гудимович, Бориса Антоненко – Давидовича, Григора Божка.

«Цією книжкою, – написав у передмові автор Роман Коваль, – ми повертаємо в нашу свідомість шляхетних особистостей, які відстоювали у кривавій війні з російським окупантом право нашого народу вільно жити на своїй землі».

З книгою «Сумщина в боротьбі» можна ознайомитися в бібліотеці ім.Л.Толстого.

  

 

 

Переглядів: 478 | Додав: cbstolstogo | Дата: 19.12.2017 | Коментарі (0)

У новорічній круговерті закружляли учнів школи-інтернату  працівники юнацького відділу ЦМБ ім. Л.Толстого. Діти здійснили віртуальну подорож країнами світу, дізнались про традиції святкування  Нового року та  Різдва в різних країнах світу та відповідали на запитання  новорічної  вікторині. Кожен з учасників свята отримав масу позитивних емоцій та  новорічний сувенір на згадку.

  

 

Переглядів: 509 | Додав: cbstolstogo | Дата: 19.12.2017 | Коментарі (0)

18 грудня цього року в коворкінгу, що знаходиться на базі центральної міської бібліотеки, відбулась інформаційна зустріч з елементами тренінгу на тему «Стрес та професійне вигорання: ознаки та профілактика». У невимушеній обстановці практикуючі психологи, працівники соціальних служб, а також бібліотекарі визначили причини й ознаки синдрому вигорання, обговорювали ефективні шляхи його подолання. Ведуча тренінгу, радник з питань ВПО Міністерства соціальної політики України в Сумській області Оксана Іванцова, допомагала розібратися у життєвих поглядах, розумінні цінності та необхідності самопізнання, вихованні в собі професійної впевненості. Учасники тренінгу ознайомилися та випробували на собі деякі техніки і прийоми стабілізації емоційного стану.

 

  

 

Переглядів: 660 | Додав: cbstolstogo | Дата: 18.12.2017 | Коментарі (0)

Музика   володіє   величезною   силою. На  світі   знайдеться  мало людей, байдужих  до  музики. Багато  композиторів  намагалися  виразити через неї  стан своєї  душі .  Їх  великі  імена завжди  з  вдячністю  виголошуватимуть  нащадки. Музика не старіє , вона житиме  стільки , скільки  існуватиме людина.

Музика – це наша з  вами душа, думка, сила.  Музика  веде нас до світу прекрасного. Вона ж, іноді, спонукає нас до боротьби з несправедливістю , брехнею,  недосконалістю . Адже  музика  - чи не єдине  наше  уявлення  про досконалість , як  вона  є.

Незабутні хвилини прекрасної музики  подарував слухачам "Клубу...  " дует "Адажіо" (Ігор Давискубов та Ольга Гребенник).

  

  

 

 

Переглядів: 435 | Додав: cbstolstogo | Дата: 16.12.2017 | Коментарі (0)

Про те, що в місто мають приїхати Брати Капранови – писали всі місцеві газети, інформували телеканали, бібліотекарі. Подію, що мала відбутись, обговорювали шанувальники їх творчості та не байдужі до сучасної української літератури.

Довгоочікувану зустріч, яка відбулася 14 грудня в читальному залі центральної міської бібліотеки ім.Л.Толстого, без перебільшення можна віднести до заходів, які заряджають особливою енергетикою та дарують позитивний настрій. Письменники, публіцисти, видавці та громадські діячі Брати Капранови презентували шосткинцям свою нову книгу «Майдан. Таємні файли».

«Час іде, ми все потроху забуваємо. На Майдані ми так чи інакше були всі. Але хтось із вас може сказати, що знає, що там відбувалося? Майдан — це не просто місце в столиці. Це процес. Процес, який відбувався і на сцені, і за сценою, в профспілках, на Банковій; а ще – у Львові, в Харкові, в Криму. Це все Майдан. І немає людини, яка була б одночасно в усіх цих точках і бачила все важливе, що там відбувалося. Тому ми вирішили, що розказати правду про Майдан можуть люди, які в потрібний момент були в потрібному місці», –розповідали  Дмитро та Віталій .

Це була неймовірно тепла та щира зустріч.  Брати Капранови представили шосткинцям свої книги «Кобзар 2000», «Щоденник моєї секретарки», «Мальована історія України», «Веселих свят», роман «Забудь – річка». Ці видання можна було придбати після зустрічі, а автори ледве встигали роздавати автографи.

  

  

  

 

 

 

 

Переглядів: 448 | Додав: cbstolstogo | Дата: 16.12.2017 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 151 152 153 154 155 ... 235 236 »
Вітаю Вас, Гість!
Субота, 04.05.2024