У ЦМБ ім. Л. Толстого проведено екологічний диктант. Організатором заходу стала Шосткинська міська станція юних натуралістів. «Диктант такого формату в нашому місті проходить вперше. Мета цього заходу: виховання екологічної культури та формування екологічного світогляду. Важливо не тільки знати екологічні проблеми нашої місцевості та України загалом, а й долучатися до вирішення питань збереження навколишнього середовища. Бо ми – частка природи і наші дії не повинні приносити шкоду довкіллю», - зазначив директор станції юних натуралістів Сергій Корнієнко.
Учасники події - учні міських шкіл 8-9 класів отримали дипломи, а переможці - солодкі призи. Знання учнів оцінювало журі з представників міського відділу освіти та станції юних натуралістів.

  

 

Переглядів: 522 | Додав: cbstolstogo | Дата: 04.01.2018 | Коментарі (0)

Собака — символ нового 2018 року. Зробити її з паперу не складе труднощів навіть для дитини. А як приємно подарувати своїм близьким та рідним сувенір, зроблений своїми руками! Саме таких чарівних песиків навчала робити дітей з центру соціально психологічної реабілітації Шалда Н.В. - бібліотекар юнацького відділу ЦМБ ім. Л.Толстого. А більш святковий настрій створила новорічна вікторина і солодощі, подаровані дітям.

  

 

 

Переглядів: 432 | Додав: cbstolstogo | Дата: 03.01.2018 | Коментарі (0)

30 грудня нова зустріч у "Клубі..." . Напередодні Нового року говоримо про прекрасну казку Братів Гримм, та не менш чудовий балет "Білосніжка".

Класичний балет, створений Еміліо Арагоном за мотивами всіма улюбленої казки. У постановці бере участь Тамара Рохо - прима Лондонського Королівського балету, володарка премії Принца Астурійського 2005 року в області балету разом з Майєю Плісецькою. Па-де-де з «Білосніжки» стало відоме  завдяки європейському турне Рохо в 2006 році. Тоді її  виступ з примом Королівського балету Хосе Мартіном був захоплено сприйнятий глядачами. Еміліо Арагон виступив  не тільки в якості композитора, автора лібрето і продюсера балету "Білосніжка", а і як диригент симфонічного оркестру.

  

 

Переглядів: 485 | Додав: cbstolstogo | Дата: 30.12.2017 | Коментарі (0)

Про історичні події часів Української революції сьогодні йшлося в  ЦМБ ім. Л. Толстого.  Година слави «Сумщина  – земля героїв», на якій вшанували героїв Визвольної боротьби українського народу першої половини XX століття, відбулася за участі представників органів виконавчої влади, керівників різних рівнів управління, освітян та громадськості міста.

Федір Пушкар, науковий співробітник Шосткинського краєзнавчого музею, ознайомив присутніх із хронологією визначальних подій народного руху за незалежність, свободу та самовизначення в нашому місті.

Бібліотекар Тетяна Абдюшева представила книгу відомих дослідників історії Романа КОВАЛЯ, Віктора МОРЕНЦЯ та Юрія ЮЗИЧА «Сумщина в боротьбі. Біографії, історії, спогади», яка відкриває забуті імена в історії нашої області, розповідає про події Української революції 1917-1920 років та участь у них наших земляків.

У дослідженні вміщено 120 біографій козаків і старшин Армії УНР, які народилися на території Сумської області, а також понад 50 спогадів про їхню участь у Визвольній боротьбі.

 «Розгорніть цю книгу. Читайте, радійте, відкриваючи невідомих для себе шляхетних співвітчизників. Відчуйте, яких чудових людей ми земляки! – пише про свою книгу Роман Коваль. – Пишайтеся, що народилися на Сумщині – батьківщині героїв і видатних творців української культури!».

  

  

  

 

 

 

 

Переглядів: 577 | Додав: cbstolstogo | Дата: 27.12.2017 | Коментарі (0)

23 грудня в приміщенні ЦМБ ім. Л. Толстого відбулось Різдвяне чаювання. Пастор церкви євангельських християн «Спасіння» розповів про традиції святкування Різдва та Нового року, про магію цих свят, наводячи приклади з творів класика української літератури М. Гоголя. Всі бажаючі мали змогу за чашкою чаю поділитися спогадами про містичні події зі свого власного життя  та прочитаних книжок.

 

  

 

Переглядів: 473 | Додав: cbstolstogo | Дата: 23.12.2017 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 150 151 152 153 154 ... 235 236 »
Вітаю Вас, Гість!
Субота, 04.05.2024