УВАГА! Шановні шосткинці, запрошуємо Вас на зустріч з українськими письменниками, видавцями, публіцистами, громадськими діячами Дмитром та Віталієм КАПРАНОВИМИ

 

Переглядів: 502 | Додав: cbstolstogo | Дата: 04.12.2017 | Коментарі (0)

4 грудня в рамках Всеукраїнського тижня права у читальному залі Центральної міської бібліотеки ім. Л.Толстого відбулась консультація головного спеціаліста юридичного відділу шосткинської міської ради Титович Тетяни Олександрівни. «Спадщина та заповіт. Практичні питання». Така тема зустрічі дуже зацікавила читачів бібліотеки, адже практично кожен грамадянин стикається з майновими, спадковими питаннями. Дуже важко буває розібратися в масиві юридичних, законодавчих документів, та й різних життєвих ситуацій виникає немало. Питань до юриста прозвучало багато. І на кожне з них давалася максимально вичерпна відповідь.

 

   

 

 

 

Переглядів: 665 | Додав: cbstolstogo | Дата: 04.12.2017 | Коментарі (0)

Вечір доброти та милосердя «Людським теплом душа зігріта» пройшов у затишній та теплій атмосфері. 2 грудня для вихованців групи денного догляду «Товариства допомоги особам з інвалідністю «Турбота» панувала напрочуд добра атмосфера, яку створили організатори та гості заходу.

Не дивлячись на щоденнi проблеми i труднощi, цi молоді люди живуть, працюють, творять та перемагають, показуючи нам приклад мужностi i терпимостi.

Андрій Доценко, завідуючий сектором з фізичної культури і спорту Шосткинської міської ради, вручив дипломи та медалі переможцям міської спартакіади серед дітей з інвалідністю. Діти такі молодці! Були такі, що отримали аж по п’ять нагород.

На святковому вечорі звучали пісні, вірші як у виконанні вихованців групи денного догляду, так і волонтерів – студенток вищого професійного медичного училища, Геннадія Філона. Багато теплих слів було сказано на адресу благодійників. У свою чергу вони зізнавались, що вражені силою духу та енергійністю людей із вадами здоров'я, їх мужністю та обіцяли і надалі надавати допомогу.

«Міжнародний день інвалідів - це ще раз нагадування нам про тих, хто поруч, хто так потребує нашої особливої уваги і допомоги», - ділиться сокровенним завідувач бібліотеки-філії №1 ім. Чехова Тетяна Бакун, співорганізатор цього чудового заходу.

 

 

 

 

Переглядів: 435 | Додав: cbstolstogo | Дата: 04.12.2017 | Коментарі (0)

І знову субота, знову зустріч в Клубі шанувальників класичної музики. Сьогодні ми говорили про Миколу Леонтовича.

Микола Дмитрович Леонтович - український композитор, хоровий диригент, громадський діяч, педагог. Автор широко відомих обробок українських народних пісень для хору «Щедрик», «Дударик», «Козака несуть».

Найяскравіший твір Леонтовича, який приніс йому визнання – "Щедрик". Вперше ця композиція була висвітлена українській публіці у 1916 році у виконанні хору київського Університету. Це була вже четверта редакція "Щедрика" Леонтовича, що набула надзвичайної популярності. 5 жовтня 1921 року він був презентований на концерті в Карнегі Холі в Нью-Йорку. А в 1936 році Пітер Вільховський, який працював на радіо NBC, записує англійську версію слів до "Щедрика" — "Carol of the Bells". Під цією назвою мелодія українського "Щедрика" стала всесвітньо відомою.

  

 

Переглядів: 459 | Додав: cbstolstogo | Дата: 02.12.2017 | Коментарі (0)

 

25 листопада українці та світ, як і щороку, вшановують пам’ять убитих Голодомором 1932–33 років. Жалобні заходи традиційно відбуваються також у 32 країнах світу. Національні пам’ятні заходи до роковин геноциду цьогоріч проходять  під гаслом "Голодомор — помста за свободу, помста за революцію". 

В Україні тема голоду на основі спогадів очевидців  розкривалась вченими, істориками, письменниками, кінематографістами. Перший художній фільм "Голод -33" створений на кіностудії ім. О.Довженка кінорежисером Олесем Янчуком.  За останні роки зняті художні фільми  "Поводир, або Квіти мають очі", "Гіркі жнива", "Маленьке життя". А ще - безліч документальних фільмів. Перший  -"Жнива розпачу" - відзнятий у 1984 році у Канаді. Ті, хто прийшов до бібліотеки вшанувати пам'ять померлих від голоду, змогли переглянути трейлери  художніх та документальних фільмів, в яких розкривається тема голоду в Україні. О 16 -00 всі приєдналися до загальнонаціональної хвилини мовчання та  запалили свічки пам'яті. 

    

  

   

 

 

 

 

Переглядів: 483 | Додав: cbstolstogo | Дата: 25.11.2017 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 153 154 155 156 157 ... 235 236 »
Вітаю Вас, Гість!
Субота, 20.04.2024