Клуб шанувальників класичної музики, що працює при Центральній міській бібліотеці, кожного року вирушає в подорож за новими враженнями. Цього року це с.Мезин.

Мезин розташований на мальовничих схилах берега Десни, у серці Мезинського національного парку. Тут у 1908 році місцевим краєзнавцем Петром Добровольським та відомим фахівцем у галузі палеоліту, приват-доцентом Федором Вовком було виявлено пізньопалеолітичне поселення – Мезинську стоянку.
Мезин приваблює  не тільки як місце всесвітньо відомої археологічної пам’ятки, але і як один з найдивовижніших куточків Чернігівського Полісся, який часто називають «Мезинською Швейцарією». Парк займає величезну територію – 30 тисяч гектарів, включно із 17 селами. Саме тому його й прозвали Швейцарією. Половина території Мезинського парку вкрита лісами. Ряди струнких сосен змінюють пишні клени, пахучі липи та могутні розлогі дуби. Багатий рослинний і тваринний світ парку – благодатний ґрунт для науково-дослідницької роботи. Тут нараховується 17 видів рослин і 84 види тварин, занесених до Червоної книги. Тому подивитися дійсно є на що...

  

  

 

Переглядів: 476 | Додав: cbstolstogo | Дата: 08.09.2018 | Коментарі (0)

5 вересня в Україні відповідно до постанови Верховної Ради України вшановується День пам’яті – 100 років з дня початку «червоного терору» – злочинної репресивної політики комуністичного режиму. 

Жертвами політики «червоного терору» ставали не тільки люди, які обіймали більш-менш високе становище у суспільстві – професори, лікарі, інженери, партійні лідери, колишні високі чиновники, генерали, найвищі духовні особи, а й прості ремісники і селяни.

До цієї скорботної дати в бібліотеці ім. Л.Толстого оформлено книжкову виставку, яка закликає всіх пам’ятати про невинно загублені життя і звірства проти людяності.

 

Переглядів: 444 | Додав: cbstolstogo | Дата: 05.09.2018 | Коментарі (0)

  

  

 

 

Переглядів: 457 | Додав: cbstolstogo | Дата: 04.09.2018 | Коментарі (0)

День Незалежності  - то є подія року для країни, до  святкування приєднуємося й ми. Сьогодні у бібліотеці ім. Л. Толстого говорили про українську музику.

  Музика є невід'ємною частиною історіїї та культури України. Вона мала великий вплив на становлення та розвиток нашої державності: "Гімн України", Марш запорожців", "Марш січових стрільців", "Браття українці"  та ін.

Украї́нська му́зика починає свій відлік з часів Київської Русі і в своєму розвитку охоплює практично всі типи музичного мистецтва — народну і професійну, академічну і популярну музику. Нині  вона звучить в Україні та далеко за її межами, продовжує розвиватися в народній та професійній традиціях, залишається предметом вивчення науковців.

Темою для більш детального обговорення було обрано українську класичну музику.  Згадали музичні твори всесвітньо відомих композиторів: М.Березовського, Д.Бортнянського, А. Веделя, С.Гулак-Артемовського, М.Вербицького, М.Лисенка та ін. 

Музика навіяла певний настрій та подарувала учасникам заходу приємні хвилини спілкування з музикою.

 

   

 

 

 

Переглядів: 511 | Додав: cbstolstogo | Дата: 23.08.2018 | Коментарі (0)

У рамках святкування Дня Прапора і Дня Незалежності України та з метою національно-патріотичного виховання юнацтва, працівники юнацького відділу ЦМБ ім. Л.Толстого провели Годину державності "Шлях до незалежності". На захід були запрошені вихованці обласного центру соціально-психологічної реабілітації.  Присутні разом з бібліотекарем Шалдою Н.В. здійснили екскурс у минуле і ознайомились з історією формування української державності,  переглянули відеофільм "Незалежна Україна" та взяли участь у вікторині з історії країни. До заходу було оформлено книжкову виставку "Державність, вимріяна поколіннями".

 

 

Переглядів: 482 | Додав: cbstolstogo | Дата: 22.08.2018 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 134 135 136 137 138 ... 235 236 »
Вітаю Вас, Гість!
П`ятниця, 26.04.2024