День Незалежності України--важливий день для кожного українця,хто вважає себе патріотом України,стоїть на захисті українських кордонів,вболіває за Батьківщину.
29-у річницю своєї незалежності Україна змушена відвойовувати зі зброєю у руках,боронячі від агресора власні території,відстоюючі право українців жити на своїй землі.
До Дня Незалежності України до уваги користувачів бібліотеки-філіала №4 оформлена книжкова виставка під назвою "Україна суверенна--від витоків до сьогодення",на якій представлена література про творення незалежної нашої держави.

  

Переглядів: 293 | Додав: cbstolstogo | Дата: 23.08.2020 | Коментарі (0)

В історії українського народу є події, які мають надзвичайне значення, вони не втратили своєї актуальності й по сьогоднішній день. Однією з таких подій є здобуття незалежності 1991 року.
День Незалежності України – головне державне свято України, яке відзначається щороку 24 серпня на честь прийняття Верховною Радою УРСР Акту проголошення незалежності України, що прийнято вважати датою утворення держави Україна в її сучасному вигляді.
Звісно долучилися до цього свята і бібліотеки нашого міста.

  

 

Переглядів: 284 | Додав: cbstolstogo | Дата: 22.08.2020 | Коментарі (0)

7 серпня виповнюється 201 річниця Пантелеймона Куліша. Видатний письменник, етнограф, поет, перекладач народився поблизу селища Вороніж на Гуковому хуторі. 

6 серпня на Шосткинщині відбулися XVI Кулішеві читання, долучилася до них і наша бібліотека.

  

  

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 295 | Додав: cbstolstogo | Дата: 06.08.2020 | Коментарі (0)

У фоє центральної міської бібліотеки розпочала свою роботу виставка фоторобіт «Моя Україна». Звітну виставку гурток «Цифрова фотографія» організовує щорічно, і це для вихованців — справа традиційна. Цьогоріч, не зважаючи на карантинні обмеження, вирішили не порушувати традиції.

Борис Семенович – керівник гуртка юних фотоаматорів та волонтер гуртка «Цифрове фото», який діє при факультеті інформаційних технологій та чиї роботи також зайняли чільне місце на виставці, зазначив: «9 фотографів представили 36 робіт, які об’єднала назва «Моя Україна». Звісно, що був відбір, учасники виставки представляли кращі світлини, і вже з них вирізняли найкращі. Всі вони заслуговують на увагу, адже фотографія дає можливість осмислення самого кадру, змушує думати та відчувати, надихає на пошук прекрасного і вчить цінувати кожну унікальну мить нашого життя.»

Помилуватися квітами, пейзажами рідного краю, творчими пошуками можна буде до кінця серпня.

  

 

 

 

Переглядів: 347 | Додав: cbstolstogo | Дата: 03.08.2020 | Коментарі (0)

У світі процвітає работоргівля. Йдеться не про страшний період рабства у прадавні часи.

Торгівля людьми є однією зі сфер кримінального бізнесу, що розвивається найбільш стрімкими темпами у світі. Вона приносить мільйонні прибутки, поступово витісняючи собою торгівлю зброєю та наркотиками.

За оцінками експертів,щороку жертвами торгівлі людьми у всьому світі стають 800 – 900 тис. осіб, причому їх основну частину становлять жінки та діти. Отже, для когось це – «великий бізнес», для інших – крах надій і сподівань на краще майбутнє.

Наша держава – це країна, з якої, як правило, здійснюється експорт «живого товару» на  світові «ринки» – до Туреччини,Італії,Польщі,Іспанії, Німеччини, Угорщини,Чехії,Греції,Російської Федерації, Об’єднаних Арабських Еміратів,Ізраїлю, Сполучених Штатів Америки та інших країн.

Торгівля людьми в Україні  з’явилася як наслідок зростання безробіття, зниження асигнувань на програми соціального захисту, зубожіння населення. Низький рівень життя штовхає громадян на пошуки роботи за кордоном, навіть без знання місцевого законодавства, мови, кваліфікації, на нелегальних умовах,що водночас зумовлює їх потрапляння до груп ризику. Таким чином,торгівля людьми становить значну суспільну небезпеку. Останніми роками спостерігається  поширення  такого явища, як торгівля дітьми, з метою їх використання  для примусової праці, жебракування, сексуальної експлуатації, розповсюдження наркотиків та інших форм  злочинної діяльності.

З публікаціїями з тематики протидії торгівлі людьми можна ознайомитися на сайті: https://www.osce.org/uk/ukraine/75905

Будьте обережними та обізнаними щодо торгівлі людьми!

Переглядів: 353 | Додав: cbstolstogo | Дата: 30.07.2020 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 89 90 91 92 93 ... 235 236 »
Вітаю Вас, Гість!
П`ятниця, 26.04.2024