Шосткинська бібліотека серед 50 міні-команд учасників форуму.

Форум організовано у межах проєкту «Чотири простори бібліотеки: інноваційна модель діяльності», який реалізує ВГО Українська бібліотечна Асоціація за фінансової підтримки Українського культурного фонду.

Ключове питання - як трансформувати бібліотеку громади в сучасний простір. Представлення моделі “Чотири простори бібліотеки: модель діяльності» - це сміливий, реальний та необхідний крок до інноваційних змін у бібліотеках країни.

Отримали практичні інструменти щодо організації просторів у бібліотеці та чим їх наповнити. Віцепрезидентка УБА Ірина Шевченко порадила наповнювати усі простори бібліотеки актуальними формами роботи.

Візьмемо до уваги також креативний простір "Кооператив", де найближчим часом буде створена бібліотека-трансформер у форматі поп-ап, яка буде змінюватися раз на два місяці.

Оксана Бояринова, керівниця проєктів ВГО Українська бібліотечна асоціація : «Було корисно, цікаво та яскраво». Від себе додамо: надзвичайно мотивуюче.

                                 

Переглядів: 272 | Додав: cbstolstogo | Дата: 01.10.2020 | Коментарі (0)

Сьогодні зранку поринули в святкову атмосферу, адже готувалися до важливої церемонії: привітанням й подарункам до Всеукраїнського дня бібліотек. Цього разу організували майданчик для урочистостей на свіжому повітрі.

Приємно було отримати привітання від мера міста Миколи Ноги: «Ви лідери і професіонали. Ви надаєте інформацію, навчаєтесь самі і навчаєте інших». Слова привітання і підтримки висловив начальник відділу культури і туризму Ігор Фатун та вручив грамоти працівникам бібліотек.

«Бібліотеки зараз у процесі активних змін, трансформацій, нових підходів у роботі. На перший план виходить робота з громадою, участь у реалізації соціально значущих проєктів, широке партнерство», - такої думки дотримується заступник директора Світлана Портянко. З нею повністю згоден весь колектив.

Сучасна бібліотека справді різноманітна, багатогранна, гнучка. Давайте не забувати, що бібліотеки – це свобода. Свобода читати, свобода думок, свобода спілкування. Це місце, де можна займатися самоосвітою, розвиватися, відпочивати та знаходити однодумців. Для нас важливо відповідати сучасним вимогам. Ми дивуємо, перетворюємось, приходимо на допомогу, виховуємо, даємо корисні поради, даруємо яскраві емоції та враження …

                                                                                                                                                                  

                                                                                                   

                                                                                                                                                               

                             

Переглядів: 290 | Додав: cbstolstogo | Дата: 01.10.2020 | Коментарі (0)

22 вересня в Україні відзначється День партизанської слави.

У цей день ми вшановуємо подвиг партизанів та підпільників, які у період Другої світової війни пройшли крізь найскладніші випробування i відстояли право людей на свободу.

 

 

 

 

  

 

 

Переглядів: 326 | Додав: cbstolstogo | Дата: 22.09.2020 | Коментарі (0)

Сьогодні день народження Королеви детективу. Адже вона народилася саме 15 вересня 1890 році у місті Торкі графство Девон. Її батьки були заможними переселенцями з США. Справжнє ім’я письменниці – Агата Мері Кларисса Маллоуен.

  1. В юності дівчина повинна була стати артисткою або співачкою, але сором’язливість і страх сцени внесли свої корективи.

  2. За професією дівчина – фармацевт і медсестра.

  3. За припущеннями, перший детектив Агата написала в результаті суперечки з Мардж, старшою сестрою. Адже сестра вже була на той момент письменницею і Агаті Крісті хотілося перевершити її талант.

  4. У 1926 році у письменниці померла мати, і одночасно з цим кинув її чоловік. Після цього Агата Крісті зникла на 11 днів, кинувши автомобіль з речами. Виявилося, вона усамітнилася в СПА-готелі, недалеко від будинку, щоб забутися і змінити своє життя.

  5. Деякі детективи автора публікувалися під ім’ям М. Вестмакотт.

  6. У 1930 році Агата Крісті познайомилася зі своїм другим чоловіком, який був майстерним археологом. Надалі вона часто подорожує по Близькому Сходу, де пише безліч детективів. Зокрема, і знамениту книжку «Вбивство у Східному експресі».

  7. Агата Крісті нагороджена орденом Британської Імперії.

  8. Прощальну книгу «Завіса», в якій Еркюль Пуаро гине, автор написала ще в 1940 році, але видала тільки в 1975. Ще на початку Другої Світової Війни Агата Крісті написала книгу, яка стала її прощанням зі світом перед смертю (померла вона лише через 10 років після публікації останнього детектива).

  9. За кількістю публікацій і написаних творів, Агата Крісті входить в ТОП-3 світових авторів. Крім детективів, вона активно писала романи і складала збірки розповідей.

  10. Ряд істориків стверджують, що у Агати Крісті була діагностована хвороба Альцгеймера (деякі твори були надиктовані внаслідок хвороби).

Не стало письменниці 12 січня 1976. Але визнання її генія назавжди залишиться в серцях читачів.

  

Переглядів: 402 | Додав: cbstolstogo | Дата: 15.09.2020 | Коментарі (0)

У вересні в Україні вшановують пам'ять депортованих українців з Лемківщини, Надсяння, Холмщини, Південного Підляшшя, Любачівщини, Західної Бойківщини у 1944-1951 роках.
Наприкінці Другої світової війни новий польський прокомуністичний уряд, продовжуючи політику міжвоєнного уряду націонал-демократів, поставив собі за мету мати моноетнічну державу, зачищену в різний спосіб від національних меншин, зокрема українців.

Депортація українців із територій Лемківщини, Надсяння, Холмщини, Південного Підляшшя, Любачівщини, Західної Бойківщини, на яких вони споконвіку проживали, сталася внаслідок укладеної між УРСР і Польським комітетом національного визволення Угоди про евакуацію українського населення з території Польщі і польських громадян із території УРСР. Договір передбачав виїзд українців до УРСР і повернення до Польщі поляків і євреїв, які станом на 17 вересня 1939 року були громадянами Польської держави.
У 1947 році тих українців, що відмовились виїжджати до СРСР, польська влада в ході Акції «Вісла» депортувала на північ і захід Польщі. Тоді впродовж кількох місяців було депортовано майже 150 тисяч українців. Ще кілька десятків тисяч українців були позбавлені батьківських домівок під час обмінів прикордонними ділянками між СРСР та Польщею у 1948 та 1951 роках.

 

Переглядів: 483 | Додав: cbstolstogo | Дата: 14.09.2020 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 87 88 89 90 91 ... 235 236 »
Вітаю Вас, Гість!
П`ятниця, 26.04.2024