12:32
БІЛЕ РАБСТВО

У світі процвітає работоргівля. Йдеться не про страшний період рабства у прадавні часи.

Торгівля людьми є однією зі сфер кримінального бізнесу, що розвивається найбільш стрімкими темпами у світі. Вона приносить мільйонні прибутки, поступово витісняючи собою торгівлю зброєю та наркотиками.

За оцінками експертів,щороку жертвами торгівлі людьми у всьому світі стають 800 – 900 тис. осіб, причому їх основну частину становлять жінки та діти. Отже, для когось це – «великий бізнес», для інших – крах надій і сподівань на краще майбутнє.

Наша держава – це країна, з якої, як правило, здійснюється експорт «живого товару» на  світові «ринки» – до Туреччини,Італії,Польщі,Іспанії, Німеччини, Угорщини,Чехії,Греції,Російської Федерації, Об’єднаних Арабських Еміратів,Ізраїлю, Сполучених Штатів Америки та інших країн.

Торгівля людьми в Україні  з’явилася як наслідок зростання безробіття, зниження асигнувань на програми соціального захисту, зубожіння населення. Низький рівень життя штовхає громадян на пошуки роботи за кордоном, навіть без знання місцевого законодавства, мови, кваліфікації, на нелегальних умовах,що водночас зумовлює їх потрапляння до груп ризику. Таким чином,торгівля людьми становить значну суспільну небезпеку. Останніми роками спостерігається  поширення  такого явища, як торгівля дітьми, з метою їх використання  для примусової праці, жебракування, сексуальної експлуатації, розповсюдження наркотиків та інших форм  злочинної діяльності.

З публікаціїями з тематики протидії торгівлі людьми можна ознайомитися на сайті: https://www.osce.org/uk/ukraine/75905

Будьте обережними та обізнаними щодо торгівлі людьми!

Переглядів: 353 | Додав: cbstolstogo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вітаю Вас, Гість!
Субота, 20.04.2024