11:05
Презентація

Такі зустрічі залишаються у пам’яті надовго. Бо спілкуєшся з людьми, які все своє життя присвячують служінню людям, ідеям, втіленню амбітних проєктів. 14 червня у читальному залі центральної міської бібліотеки відбулася чудова зустріч з українськими публіцистами, істориками, громадськими діячами, активістами українського національно-визвольного руху Віктором Рогом та Геннадієм Іванущенком. А також з українським істориком, архівістом та громадським діячем, співзасновником Центру досліджень визвольного руху та комуністичних голодоморів Олегом Медуницею, депутатом Верховної Ради 7 та 8 скликання, діючим депутатом Сумської обласної ради, Головою Організації Українських Націоналістів. «Українська Держава для нас – найвища цінність. Тому сьогодні завдання номер один – збереження її державності». Ці слова Олега Медуниці стали лейтмотивом зустрічі.

За словами Геннадія Іванущенка, члена Вченої ради Центру досліджень визвольного руху, колишнього директора сумського архіву, котрий опрацьовував архіви ОУН та УПА в Лондоні, минуле століття було для української нації найдраматичнішим часом її боротьби за державну незалежність. Та й сьогоднішня війна росії проти України – це період важких випробувань і період боротьби за саме існування української нації. А ще це час для нас, українців нарешті заглибитись в історію, дізнатися правду про тих, хто відстоював незалежність України у 20 – му столітті. Віктор Рог – головний редактор газети «Шлях Перемоги», директор видавництва «Українська видавнича справа» презентував книги «Росія без маски» Романа Бжеського, збірку Юрія Липи – «Розподіл Росії», «Ієрархія національних пріоритетів» Віктора Рога, «Отаман Степової дивізії» Юрка Степового, «Повстанська абетка» та багато інших. Щиро вдячні авторам та гостям за те, що ці книжки тепер є фонді міської бібліотеки!

Закінчилася офіційна частина, та ще довго спілкувалися у неформальній атмосфері, були й дискусія , і автограф – сесія, і селфі… #книги #зустрічі

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 136 | Додав: cbstolstogo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вітаю Вас, Гість!
Четвер, 09.05.2024