У нашому недосконалому  світі все ж існують досконалі речі. Серед них – вишивка. Переконайтесь у цьому, завітавши до бібліотеки на персональну  виставку Телехіної Антоніни.  Бог нагородив її багатьма талантами: чудова хазяйка, вишивальниця, солістка  народного хору  ветеранів праці «Калинонька». Тому й названа виставка «Вишита мелодія душі», адже  найкраще відображає внутрішню природу цієї чудової талановитої жінки!

Сама Антоніна  Харитонівна про своє захоплення говорить так: «Вийшла на пенсію, з’явилося дуже багато  вільного часу. Спробувала вишивати – в мене вийшло. Тут, до речі, представлена і моя перша робота. Вишиваю переважно природу. Це дуже складно, адже іноді доводиться використовувати до 40 відтінків!»

Марія Савоченко, яка разом з Антоніною Харитонівною співає в хорі, ділиться враженнями: «Ми знали, що Антоніна вишиває. Вона іноді приносила свої роботи на заняття хору. Але сьогодні ми потрапили у світ чарівної казки і були вражені кількістю і красою її робіт».

Анжеліка Пенкина, яка представляла майстриню, звернула увагу на те, що:  «дуже дрібний хрестик, ретельно підібрані нитки, чудова  кольорова гама. І коли дивишся на вишивку  здалеку, складається враження, що  перед вами – полотно, намальоване фарбами!»

 

  

  

  

 

 

 

 

Переглядів: 930 | Додав: cbstolstogo | Дата: 08.02.2018 | Коментарі (0)

 

6 лютого 2018 року у світі відзначається День безпечного Інтернету під гаслом «Створюй, спілкуйся та поважай: кращий Інтернет починається з тобою».

Цьогоріч Шосткинська центральна міська бібліотека також долучилася до відзначення Дня безпечного Інтернету. Так, Євген Мозок, викладач ШІ СумДУ , провів для бібліотекарів заняття «Безпека та етика у віртуальному світі». Присутнім також було представлено презентацію «Мій безпечний віртуальний світ».

 

 

Переглядів: 538 | Додав: cbstolstogo | Дата: 07.02.2018 | Коментарі (0)

Урок пам`яті «Трагедія Крут: крізь призму минулого і сучасного», який пройшов у 8-х класах ліцею, був присвячений 100-річчю знаменної битви під Крутами.  Саме там у 1918 році відбувся бій, що на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність.

 Бібліотекар відділу обслуговування центральної міської бібліотеки Олександра Дерев’янко провела історичні паралелі між подіями початку 1918 року та реаліями сьогоднішнього дня. Вона зазначила, що Крути увійшли в історію України, як символ національної честі. Ті, хто загинув у битві під Крутами назавжди залишаться в нашій пам'яті. Вони полягли, щоб ми сьогодні жили у вільній і незалежній Українській державі.

 «Бій під Крутами ознаменував усвідомлення українцями права жити на власній землі та святого обов’язку – боронити її. І сьогодні також стоїть завдання подальшого зміцнення й розбудови Збройних Сил України як запоруки незалежності України», - зазначив учасник АТО Віталій Ляшок, який також був присутній на уроці пам`яті.

Наприкінці заходу ліцеїсти переглянули документальний фільм «Крути. Захист незалежності».

   

Переглядів: 470 | Додав: cbstolstogo | Дата: 29.01.2018 | Коментарі (0)

І знову зустріч...

Сьогодні, 27 січня бесіда в "Клубі..." присвячена нашому земляку "золотому баритону" України  - Анатолію Мокренку.

Анатолій Мокренко - знаменитий естрадний і оперний співак (баритон), народний артист України (1973), Народний артист СРСР (1976), лауреат Національної премії України ім. Шевченка (1979) і Державної премії Грузії ім. Паліашвілі (1973).

Серед видатних постатей на ниві української культури другої половини XX - початку XXI ст. одне з першорядних місць належить Анатолію Юрійовичу МОКРЕНКО. Вірний син свого народу, син української землі, він віддає серце і розум справі, яку безмежно любить. І як співак, і як діяч культури, і як цілісна особистість - це людина високого мислення і щедрої душі.

Анато́лій Ю́рійович Мокре́нко  народився 22 січня 1933, смт. Терни, нині Недригайлівського району Сумської області.

1956 закінчив Київський політехнічний інститут, 1963 — Київську консерваторію (у Миколи ЗубарєваОлександра Гродзинського).

Професор Національної музичної академії України.

1991–1999 — генеральний директор і художній керівник Національної опери України імені Тараса Шевченка.

Мокренко Анатолій Юрійович — один з фундаторів і активний член Товариства української мови імені Т. Г. Шевченка.

 Анатолій Мокренко - організатор та голова журі щорічного обласного конкурсу сільських дитячих хорових колективів "Співаймо разом".

  

 

 

Переглядів: 482 | Додав: cbstolstogo | Дата: 27.01.2018 | Коментарі (0)

Є в українській історії події, які стали знаковими, стали символічними. Такою подією є героїчна оборона Крут молодими захисниками української держави. З нагоди 100–ї річниці бою під Крутами в ЦМБ ім. Л. Толстого відбувся вечір пам'яті “Їм у віках судилося безсмертя”. Його провели для старшокласників міста  працівники юнацького відділу разом з учнями 9-В класу ЗОШ №1. На вечір було запрошено голову громадської організації “Об'єднання учасників АТО та бойових дій «Братерство»” Мирослава Ляшка, учасників Революції Гідності Андрія Панченка та Віталія Ляшка, військовослужбовців в/ч 3022 на чолі з капітаном Андрієм Колосом. Всі, хто виступав, висловили в своїх промовах надію  на те, що “Пройдуть часи. В нашій вільній і єдиній Україні будуть сміятися діти, буде колоситись хліб, яскраво світитиме сонце, та назавжди в нашій пам'яті залишаться герої Крут, Небесна сотня та воїни АТО. Бо тільки той народ, який шанує своїх героїв, може вважатися великим”.

  

  

  

  

 

 

 

 

 

Переглядів: 578 | Додав: cbstolstogo | Дата: 25.01.2018 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 148 149 150 151 152 ... 235 236 »
Вітаю Вас, Гість!
П`ятниця, 03.05.2024