До 100-річчя затвердження державного герба Української Народної Республіки в центральній міській бібліотеці була оформлена виставка “Тризуб - державний символ України: від княжих часів до сьогодення”.

На ній представлена література на тему державної символіки в часи Української революції 1917–1921 рр. та наших днів, історичних підстав використання Тризуба як державного герба України, ролі Тризуба в українській державній та військовій символіці, феномена Тризуба в культурі та мистецтві.

  

 

Переглядів: 429 | Додав: cbstolstogo | Дата: 22.02.2018 | Коментарі (0)

Міжнародний день рідної мови – свято, яке відзначають щороку 21 лютого, починаючи з 2000 року. У цей день в центральній міській бібліотеці відбувся діалог небайдужих до поетичного слова людей. На зустріч з читачами, учнями школи №1, завітала відома в місті письменниця, поетеса – Євгенія Гончаренко.

Євгенія Василівна – яскравий приклад на диво цілісної та рішучої людини, яка має активну життєву позицію, наділена невсипучою енергією. Твори Євгенії Василівни пронизані любов’ю до рідного краю, оселі, батьків, дітей, природи. Серце поетеси цілком належить рідній Україні, за долю якої уболіває увесь час.

У її поезії стільки чарівливості, оптимізму, душевної теплоти, стільки гарних думок, що кожен читач, який декламував вірші поетеси, знайшов в них співзвучність своїм думкам і настроям.

Під час зустрічі відбулося невимушене спілкування, адже у школярів виникло чимало питань до гості заходу.

  

  

 

 

Переглядів: 477 | Додав: cbstolstogo | Дата: 21.02.2018 | Коментарі (0)

21 лютого бібліотекарі читального залу завітали до слухачів теологічного факультету університету третього віку.  

19 лютого почався Великий піст, який визначає деякі обмеження для християн. Як поводитися у найбільший піст, яку їжу можна вживати, яких правил дотримуватися та багато інших запитань прозвучало від студентів до Анжеліки Пенкиної.

А ще слухачі довідалися  про визначну пам’ятку архітектури, розташовану поблизу міста. Більше 300 років пройшло з дня заснування Гамаліївського Харлампієвого монастиря, який по праву вважається перлиною українського бароко. Всі погодилися зі словами Тамари Четверикової про те, що з часом в людини виникає потреба звернутися  до минулого, щоб дізнатися про своє родове коріння, щоб краще зрозуміти минуле і зберегти його для нащадків.

  

 

Переглядів: 457 | Додав: cbstolstogo | Дата: 21.02.2018 | Коментарі (0)

20 лютого – особлива дата, День Героїв Небесної Сотні. В цей день у центральній міській бібліотеці відбулася Година безсмертя "Небесна сотня: герої, які змінили хід історії", присвячена пам’яті загиблих у ті трагічні дні 2014 року.

Лютий 2014 року закарбувався в історичній пам’яті нашого народу назавжди. Вся Україна і весь світ стали свідками щирого та  чистого пориву майданівців. Їх об’єднала  справедлива ідея і бажання перемогти. Вони загинули від снайперських куль професійних вбивць. Такою є ціна нашої свободи.

Віталій Ляшок, учасник Майдану, не стояв осторонь під час тих буремних подій  Революції Гідності, трагічних лютневих днів. Він поділився спогадами про Майдан. Зазначив, що в Шостці був організований Штаб комітету національного спротиву. Молоді люди, серед яких був і Іван Євдокименко, займались агітаційною роботою, збирали кошти на допомогу активістам Майдану.

Мирослав Ляшок, який теж був учасником тих подій, зазначив, що Майдан переміг. Але саме в цей день Росія розпочала спецоперацію по захопленню Криму, яка незабаром переросла у збройну агресію Росії проти України.

Настоятель Храму Покрови Пресвятої Богородиці  отець Сергій закликав згадати у своїх молитвах усіх загиблих Героїв: «Хай пам'ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі. У жалобі схилимо голови. Вони згасли як зорі».

Мер міста Микола Нога, який теж був присутнім на заході, зазначив, що сьогодні ми віддаємо шану героїзму українських захисників: і тих, які полягли, і тих, які сьогодні зі зброєю в руках захищають суверенітет України. Незважаючи на усі негаразди, що відбуваються зараз, всі ми прагнемо одного - миру, спокою, міцної та квітучої держави та чистого неба над головою.

  

  

  

 

 

 

 

 

Переглядів: 479 | Додав: cbstolstogo | Дата: 20.02.2018 | Коментарі (0)

«Вони співали “Ще не вмерла…” і вмирали… Земля тремтіла, під ногами ж – твердь… Їм янголи обличчя прикривали… А ті під вибухи гранат ішли на смерть…»

Герої Небесної Сотні віддали своє життя за кожного з нас! Ми будемо пам’ятати про це! В усі часи Україна була і тепер є відкрита душею, кришталево чиста, чесна, добра і справедлива, по-дівочому наївна, але горда і незалежна. Разом з учнями 5-6 класів ЗОШ №7 бібліотекарі центральної міської бібліотеки ім. Л.Толстого провели урок мужності «З Україною в серці», на якому вшанували Героїв Небесної Сотні.

 

  

 

 

Переглядів: 458 | Додав: cbstolstogo | Дата: 19.02.2018 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 146 147 148 149 150 ... 235 236 »
Вітаю Вас, Гість!
П`ятниця, 26.04.2024