Один рік з життя  японських родин із  міста Мінамісоми, що в 20 кілометрах від аварійної АЕС «Фукушіма-1». Після стількох зусиль ліквідаторів, наукової невизначеності, розмов та обіцянок  можновладців постає питання: кому вірити? І що робити: лишатися? Їхати звідси? Кожна родина ухвалює такі рішення  самостійно. Режисер фільму  розповідає про наслідки аварії, аби нащадки пам’ятали про них. Але нині над атомною електростанцією знову нависла загроза. Валізи спаковано й каністри з пальним готові на випадок, якщо доведеться тікати  від цунамі чи землетрусу.

Головною темою сьогоднішньої дискусії стала тема прав людей, які перебувають на територіях, де є екологічні проблеми. Обговорення було бурхливим, тому що  катастрофа Фукушіми дуже подібна до Чорнобильської трагедії.

Кожен із присутніх в залі згадав свою, особисту історію, пов'язану Чорнобильською катастрофою. Ми порівняли наші спогади з тими подіями,  що були показані на екрані. Багато  в чому вони дуже схожі.  

Багато питань, які були порушені під час обговорення,так і залишились відкритими.  Ми вже понад 30 років живимо  з проблемою радіації, а вона все ще залишається гострою. Чи достатньо було правдивої інформації про трагедію, що сталася у Чорнобилі та на Фукушимі? Яким може бути майбутнє після вибуху? Наскільки небезпечним  є радіаційне випромінення? Багатьох цікавило, чи правда, що ситуацію реально можна стабілізувати за короткий час, як це показано у фільмі. І чи єдиний вихід після вибуху - тікати якнайдалі від того місця, де він стався?.... Че можна ще щось зробити?...

  

 

 

Переглядів: 476 | Додав: cbstolstogo | Дата: 17.02.2018 | Коментарі (0)

15 лютого бібліотекарі центральної міської бібліотеки взяли участь у навчанні для громадських радників, яке відбувалося у Шосткинському центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги в рамках правопросвітницького проекту «Я маю право».

Начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами Юлія Зацаринна розповіла присутнім про систему безоплатної правової допомоги населенню в нашому регіоні. Вона зазначила, що розвиток активних зв’язків із громадськими організаціями та закладами на місцевому рівні з метою створення мережі широкого партнерства та інформування громади щодо їхнього права на отримання безоплатної правової допомоги є одним із важливих завдань центру.

Завдяки організації роботи Шосткинського відділення безоплатної правової допомоги консультації та роз'яснення з правових питань у 2017 році змогли отримати понад 7 тисяч осіб.

  

 

 

Переглядів: 492 | Додав: cbstolstogo | Дата: 15.02.2018 | Коментарі (0)

Подарунок - це завжди зворушливо і приємно. Усі люблять отримувати їх, а багато хто - з радістю  дарує. День Святого Валентина -  це свято, в яке закохані обмінюються  взаємними  подарунками. А ще -валентинками, листівками у формі сердечка,  які обов'язково містять слова любові з найкращими побажаннями. Робити валентинки з паперу своїми руками  справа не така складна, зробити їх під силу навіть дитині. Це підтвердили вихованці  з обласного центру соціально - психологічної реабілітації під час майстер - класу , який провела для них бібліотекар юнацького відділу ЦМБ ім. Л.Толстого  Надія Шалда.

  

 

 

Переглядів: 448 | Додав: cbstolstogo | Дата: 12.02.2018 | Коментарі (0)

Сьогодні 10 лютого на засіданні "Клубу..." мова йшла про дві яскраві особистості, дві зірки  - Адріано Челентано та Володимир Висоцький.

Адріано Челентано - італійський музикант, кіноактор, естрадний співак, кінорежисер, композитор, громадський діяч і телеведучий. В Італії за свою манеру рухатися на сцені отримав прізвисько «Molleggiato».

Челентано є одним з найуспішніших і найвпливовіших виконавців в історії італійської музики - за всю свою кар'єру він виконав близько 600 пісень,  випустив сорок один студійний альбом загальним тиражем 150 мільйонів екземплярів , а також знявся більш ніж в сорока фільмах.

Володи́мир Семе́нович Висо́цький  — видатний  акторспівак і поет, класик жанру авторської пісні, автор низки прозаїчних творів, заслужений артист РРФСР (1986, посмертно) і лауреат Державної премії СРСР (1987, посмертно).

Висоцький написав близько 700 пісень і віршів, з великим успіхом гастролював у СРСР і за кордоном.

Самостійно й у співавторстві створив кілька прозаїчних творів.

Як актор зіграв близько тридцяти ролей у фільмах (зокрема «Місце зустрічі змінити не можна»«Вертикаль»).

Учасник постійної трупи театру Драми і комедії на Таганці.

Висоцький особливо прославився виконанням своїх авторських пісень під акустичну гітару. У роки суворої цензури він зачіпав цілу низку заборонених тем, через що і сам багато в чому був під забороною, — в радянські часи його записи розповсюджувалися майже виключно на магнітоальбомах, йому забороняли зніматися у багатьох фільмах, виїзд за кордон став можливим тільки завдяки активним діям дружини — французької актриси Марини Владі.

  

 

Переглядів: 471 | Додав: cbstolstogo | Дата: 10.02.2018 | Коментарі (0)

 

Нещодавно до Шосткинської центральної міської бібліотеки були передані 70 книжкових новинок від провідних українських видавництв, серед яких книга рекомендована до читання Президентом України «Цивілізація. Як Захід став успішним» Ніла Ферґюсона та світові бестселери «Індустрії майбутнього» Алека Росса, «Чому нації занепадають?» Д. Аджемоглу, Д.Робінсона (видавництво «Наш формат»), «Майдан. Таємні файли» братів Капранових (видавництво «Нора-Друк»), «Рейс» Сергія Лойко (видавництво «Брайт Букс») та інші.

Кошти на закупівлю даних книг були пожертвувані благодійником Дмитром Будашним в рамках акції «Подаруй книги рідній бібліотеці», яку реалізує БФ «Бібліотечна країна» спільно з провідними видавництвами та компанією «Нова пошта».

 

Переглядів: 629 | Додав: cbstolstogo | Дата: 08.02.2018 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 147 148 149 150 151 ... 235 236 »
Вітаю Вас, Гість!
Субота, 20.04.2024