Весна - найпрекрасніша пора року. З її приходом оживає природа, повертаються із далеких країв птахи. І не дивно, що саме на початок весни припадає  - 8 Березня. Напередодні цього чудового свята в бібліотеці ім. Л. Толстого пройшов розважальний конкурс "А я - україночка". Дівчата з 8-х класів ЗОШ №1 виконували різноманітні веселі завдання, отримуючи за перемогу звання: "Найрозумніша", "Кращий кліпмейкер", "Справжня принцеса", "Найспрітніша господиня" та ін. Всі дівчатка отримали святкові сувеніри, а всі присутні - море позитиву.

 

 

 

Переглядів: 508 | Додав: cbstolstogo | Дата: 07.03.2018 | Коментарі (0)

Поезія робить наше життя багатшим, надаючи звичайним словам особливу магію. Сила слова володіє особливою енергією, що веде за собою і підкоряє собі нашу уяву.

Ось і настав березень. Час коли пробуджується земля, коли весна дзвенить віршами. Особисто для мене початок березня асоціюється з шевченківськими днями і тому цілком природньо, що саме сьогодні в бібліотеці ім. Л. Толстого шанувальники поезії зібралися на поетичне чаювання «Читаємо Шевченка разом».

У надзвичайно затишній, водночас святковій  атмосфері, за чашкою запашного чаю ми говорили про долю Тараса Григоровича, читали улюблені вірші: «Лілея», «Тополя», «Думка», «І мертвим, і живим, і ненародженим», декламували уривки з поем: «Сон», «Катерина».

А ще слухали пісні на вірші Великого Кобзаря: «Реве та стогне Дніпр широкий», «Думи мої, думи», «Садок вишневий …», «Зоре моя вечірняя» та ін.

Вечір вийшов дуже теплим і душевним.

  

 

 

 

Переглядів: 762 | Додав: cbstolstogo | Дата: 05.03.2018 | Коментарі (0)

Портал управління праці та соціального захисту населення Шосткинської міської ради

Новини Університету ІІІ віку
Четвер, 22 лютого 2018, 11:12

alt

У відділенні денного перебування № 1 Шосткинського міського територіального центру соціального обслуговування  (надання соціальних послуг) тривають заняття в Університеті ІІІ віку.

21 лютого бібліотекарі центральної міської бібліотеки ім. Толстого Тамара Четверикова та Анжела Пєнкіна познайомили слухачів поважного віку з історією Гамалієвського Варлампієва монастиря та про таїну Великого посту.

22 лютого на занятті фінансово-господарчого факультету викладач Грива В.І. поінформував про народні прикмети та застосування їх у господарстві.

IMG_20180221_113103

http://upszn-shostka.gov.ua/index.php/news/2309-2018-03-02-09-15-46

 

Переглядів: 721 | Додав: cbstolstogo | Дата: 02.03.2018 | Коментарі (0)

 Під музичний супровід чудових мелодій, майстерно виконаних на саксофоні Володимиром Букусом, в центральній міській бібліотеці 1 березня відкрилася вже традиційна мистецька виставка «Котоманія».  Адже саме сьогодні відзначається Всесвітній День котів! Тому головні герої виставки – коти, кішечки та кошенятка. 140 учасників! 181 робота прикрасила фойє бібліотеки!

Серед учасників  – художники-аматори мистецького факультету Університету ІІІ віку, молодь, а також юні митці – вихованці зразкової студії образотворчого мистецтва «Мальви» Центру естетичного виховання (керівник Тетяна Михайличенко). Нікого не залишили байдужими дитячі роботи вихованців гуртка «Майстринька», який діє при Ображіївській бібліотеці (керівник Галина Белокоз).  Вони вперше взяли участь у виставці і, незважаючи на негоду, приїхали на відкриття. Їхні роботи виконані в техніці  айріс фолдінг.

Постійна учасниця виставки Лідія Булітко представила 12 своїх вишитих  улюбленців. «Люблю тварин – і собак, і котиків. Вышиваю і душа заспокоюється.  Я закінчую одну вишивку, а в думках уже інші образи, які просяться на полотно», - ділиться майстриня.

 «Дивишся на експонати і не віриш, що перед тобою не живі своріння. Так і хочеться їх потрогати, погладити. Особливо сподобалися картини Кристини Чухно, виконані в техніці валяної вовни. Просто вразила картина Наталії Харитонової «Вдвоем теплее».  Всі роботи чудові!», – говорять відвідувачі виставки.

Присвячуючи виставку домашнім улюбленцям, бібліотекарі впевнені, що кожен із нас має бути трішки добрішим та уважнішим до природи.

Любителі котиків зможуть помилуватися пухнастими улюбленцями до кінця березня.

  

  

  

 

 

 

Переглядів: 478 | Додав: cbstolstogo | Дата: 01.03.2018 | Коментарі (0)

24 лютого ми зустрілися в "Клубі ...", щоб поговорити про Федора Івановича Шаляпіна.

Федір Іванович Шаляпін (1 [13] лютого 1873, Казань - 12 квітень 1938 Париж) -  оперний і камерний співак (високий бас), в різні часи соліст Великого і Маріїнського театрів, а також театру Метрополітен Опера, перший народний артист Республіки ( 1918-1927, звання повернуто в 1991 ), в 1918-1921 роках - художній керівник Маріїнського театру . Отримав репутацію артиста, який з'єднав в своїй творчості «природжену музикальність, яскраві вокальні дані, незвичайну акторську майстерність» . Займався в різний час живописом, графікою, скульптурою і знімався в кіно. Зробив великий вплив на світове оперне мистецтво .

  

 

 

Переглядів: 402 | Додав: cbstolstogo | Дата: 24.02.2018 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 145 146 147 148 149 ... 235 236 »
Вітаю Вас, Гість!
П`ятниця, 03.05.2024