Украй насичений подіями політичного життя виявився для шосткинців 1917 рік. Донедавна історія висвітлювала минуле однобоко й не завжди об’єктивно. Лише зараз, завдяки залученню до вивчення тогочасних подій прихованих раніше в архівах документів, вдається дізнатися правду про таке непросте минуле. «Шостка 1917…1905…1900. Прихована історія» та «1918.Битва за Шостку» – видання з нагоди 100 – річчя Української революції презентував шосткинцям автор, відомий краєзнавець В’ячеслав Кириєвський. Деякі матеріали цих книг є унікальними, бо донедавна зберігались у закритих архівах. Патріотичний настрій заходу, який відбувся у центральній міській бібліотеці ім. Л.Толстого, створювали пісні у виконанні гурту «Соколята» та громадського діяча Віктора Громила.
Книжки вже є у фондах бібліотек, тож запрошуємо ознайомитися з маловідомими сторінками історії Шостки.

  

  

  

 

 

 

Переглядів: 413 | Додав: cbstolstogo | Дата: 30.03.2018 | Коментарі (0)

28-29 березня 2018 р. вже традиційно в м.Київ в рамках міжнародного кінофестивалю Docudays UА відбулася конференція на тему «Документальні фільми як інструмент медіапросвіти з прав людини». Від нашої бібліотеки відвідала конференцію та побувала на кінофестивалі  бібліотекарка Центральної міської бібліотеки ім.Л.Толстого (модераторка дискусійного кіноклубу "Промінь" Docudays UА, що діє при ЦМБ)  Пенкина А.Б.

XV Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA проходить в Києві з 23 по 30 березня  у кінотеатрах «Жовтень» та «Україна» . На Docudays UA-2018 глядачі побачать 62 фільми із 36  країн світу. Усього на фестиваль приїхало 230 учасників і учасниць.

Тема фестивалю – рівність.

Замість традиційного показу фільму-переможця фестивалю на церемонії закриття відбудеться музичний кіноперформанс від Довженко-Центру. Сенсаційна кінознахідка «Документи епохи»об’єднала в одному творі унікальні кадри Києва, Одеси початку XX століття та кінохроніку історії України від Першої світової війни до кінця 1920-х років.

  

 

 

 

Переглядів: 416 | Додав: cbstolstogo | Дата: 29.03.2018 | Коментарі (0)

Чи впевнені ви у правильності свого професійного шляху? Щоб зробити свідомий вибір та визначитись з  професією успішного майбутнього, необхідно мати чітке уявлення про свої інтереси, здібності, нахили.

Такий захід відбувся в ЦМБ ім. Л.Толстого з метою підвищення рівня інформованості підлітків з питань профорієнтації, розширення їх знань про світ професій. Запрошена на захід провідний фахівець з профорієнтації Центру зайнятості Кізтуганова Людмила Валентинівна дала учням 11-х класів гімназії важливі рекомендації-поради щодо вибору майбутнього фаху, які допоможуть школярам уникнути розчарувань на початку трудової діяльності.

Людмила Валентинівна цікаво розповіла  про фактори, які впливають на вибір майбутньої професії та помилки при їх виборі. Також з учнями обговорили актуальні  професії  та переглянули відео ролики про професії.

Для правильного та усвідомленого вибору професії вона  запропонувала пройти тестування на визначення сфери діяльності  та визначитись з майбутньою професією за допомогою профтестування АРМ „Профконсультант”.  Отож, якщо ви хочете дізнатися більше про себе - не втрачайте час!

   

 

Переглядів: 448 | Додав: cbstolstogo | Дата: 27.03.2018 | Коментарі (0)

Щороку під час шкільних весняних канікул в бібліотеках України проходить Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги. До свята книги провідний бібліотекар юнацького відділу ЦБ ім. Л. Толстого  Тетяна Кавунова підготувала книжкову виставку «Добрий день, книжковий тиждень». Книги, представлені на ній, задовольнять смак самих вимогливих читачів. Адже тут і кращі твори лауреатів Конкурсу « Коронація слова», і найпопулярніші книги сучасної зарубіжної прози, а також література, що розкриває дивовижний світ пригод і фантастики.

Завітайте до бібліотеки, книги чекають на Вас!

   

Переглядів: 424 | Додав: cbstolstogo | Дата: 26.03.2018 | Коментарі (0)

Вишивка - одне з найбільш захоплюючих занять. По суті, найскладніше в цій справі - почати. Для тих, хто тільки робить перші кроки в цій справі, а також тих, хто вже дещо вміє, в читальній залі ЦМБ ім. Л.Толстого пройшов   майстер – клас.

Людмила Пилипівна Лішик – майстер з великим досвідом– поділилася секретами вишивки чудових  українських орнаментів, оберегів, картин.

Після майстер - класу  присутні пішли з вишитим власними руками виробом та з гарним весняним настроєм.

  

  

 

Переглядів: 502 | Додав: cbstolstogo | Дата: 26.03.2018 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 143 144 145 146 147 ... 235 236 »
Вітаю Вас, Гість!
Четвер, 25.04.2024