В Україні здавна існує гарна традиція вшанування матері. І саме Дню Матері та Дню Сім’ї присвячена фотовиставка-конкурс «В світі усе починається з мами», яка вже другий рік поспіль відкрилась 14 травня в центральній міській бібліотеці ім. Толстого.

Мами на фотографіях. Молоді або сивочолі, усміхнені або стурбовані, заклопотані або на відпочинку - у всіх життєвих ситуаціях, за будь-яких обставин вони прекрасні, адже на них жінка відображена у найпрекраснішій ролі - ролі матері.

У відкритті виставки взяли участь вихованці «Зразкового художнього колективу» театрального колективу «Дзеркало»:  Солоха Єва, Петрунькіна Софія, Швабська Дар’я, Коваленко Мілана, які читали вірші про найдорожче у світі – маму.

Організатором фотовиставки стала громадська організація «Потрібні люди» (керівник Василь Бороздін) за підтримки Шосткинської міської ради.

Організатори запропонували оригінальний спосіб голосування за кращу роботу в номінаціях «Багатодітна мама», «Рости моє деревце з міцного коріння», «Прилетів лелека». Віддати перевагу тій чи іншій світлині можна, прикріпивши до неї кольорову скріпку.

21 травня будуть підбиті підсумки голосування і відбудеться нагородження переможців.

Запрошуємо відвідати фотовиставку!

  

  

  

 

 

 

 

Переглядів: 478 | Додав: cbstolstogo | Дата: 15.05.2018 | Коментарі (0)

День Матері відзначають навесні у другу неділю травня.

13 травня на юнацькому відділі до Дня Матері відбулася презентація книжково-ілюстративної виставки “Величне слово — мати”.

Мати... Найрідніша і найдорожча у світі людина. Скількі віршів, пісень, інших творів мистецтва присвячено матері! Багато відомих українських поетів, письменників в своїх творах оспівують, возвеличують цей образ.

Найніжнішими, найщирішими словами писали про матір А. Малишко, В. Сосюра, В. Симоненко, Д. Білоус, Б. Олійник та багато інших.

Читачі мали змогу переглянути виставку.

 

 

Переглядів: 444 | Додав: cbstolstogo | Дата: 14.05.2018 | Коментарі (0)

Віднедавна 8-9 травня Україна відзначає два свята: День пам'яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні. Нова емблема цих скорботних свят — червоні маки. В Україні здавна кажуть: маки цвітуть там, де була пролита козацька кров. Тому червоний мак не лише Європейський, але й Український символ скорботи про героїв загиблих під час Другої світової війни.

Саме такі маки виготовляли діти обласного центру соціально-психологічної реабілітації під час майстер-класу, а вчила їх цьому бібліотекар юнацького відділу ЦМБ ім. Л. Толстого Надія Шалда. Також підлітки переглянули мультфільм “Солдатська казка”, соціальний ролик “Покоління” та ознайомились з книжковою виставкою “Пам'ять про Вас в нашім серці жива”.

 

 

Переглядів: 511 | Додав: cbstolstogo | Дата: 07.05.2018 | Коментарі (0)

Зустріч в "Клубі..." 5 травня була присвячена Сергію Рахманінову, 145-річчя якого відзначається в цьому році.

Сергі́й Васи́льович Рахма́нінов -  композиторпіаніст і диригент , один із яскравих представників фортепіанного мистецтва. Відіграв визначну роль у формуванні Київської консерваторії. Його фортепіанна спадщина стала невід'ємною частиною репертуару піаністів усього світу. Рахманінов одним із перших зробив кроки до синтезу класичної традиції й джазу. В той же час гра Рахманінова вирізнялась яскравою індивідуальністю і неповторністю, що було обумовлено впливом Рахманінова-композитора. Рахманінов-піаніст залишив еталонні записи багатьох творів світової музики, на яких вчаться багато поколінь музикантів.

 

  

 

Переглядів: 422 | Додав: cbstolstogo | Дата: 05.05.2018 | Коментарі (0)

3 травня в фойє бібліотеки ім. Л. Толстого відкрилася щорічна виставка — фотоконкурс фіналістів першого етапу Всеукраїнського конкурсу робіт юних фотоаматорів «Моя Україна». Борис Семенович Рибак, керівник гуртка юних фотоаматорів та голова журі зазначив: «фотография доказывает: и в обыденном можно найти прекрасное».

Фіналістами першого етапу Всеукраїнського конкурсу робіт юних фотоаматорів «Моя Україна» стали:

Номінація «Макрозйомка»: Куликова Аліна

Номінація «Пейзаж»: Нестеров Михайло

Номінація «Жанровий пейзаж»: Моргулець Владислав, Ковальова Дар'я

Номінація «Студійний портрет»: Коца Ганна

Номінація «Жанровий портрет»: Мінченко Світлана

Переможці відзначені дипломами та грамотами.

З  3 по 12 травня запрошуємо мешканців  та гостей міста відвідати виставку та підтримати юних аматорів

  

  

  

 

 

 

 

Переглядів: 539 | Додав: cbstolstogo | Дата: 03.05.2018 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 140 141 142 143 144 ... 235 236 »
Вітаю Вас, Гість!
Субота, 04.05.2024