16 серпня в читальному залі Центральної міської бібліотеки ім.Л.Толстого відбувся вечір пам'яті нашого земляка Василя Кондратенко, який  героїчно загинув 17 серпня 2014 року під Ясинуватою, в Донецькій області.

  

  

  

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 387 | Додав: cbstolstogo | Дата: 16.08.2018 | Коментарі (0)

8 серпня відбулися традиційні серпневі зустрічі на честь нашого земляка Пантелеймона  Олександровича Куліша - поета, прозаїка, фольклориста і етнографа, перекладача, критика, редактора, історика, видавця.

 

  

  

   

 

 

 

Переглядів: 444 | Додав: cbstolstogo | Дата: 09.08.2018 | Коментарі (0)

30 липня 2014 року Організація Об’єднаних Націй відзначила перший в історії Всесвітній день протидії торгівлі людьми. Цей день має на меті привернути увагу до тяжкого становища мільйонів жінок, чоловіків і дітей з усіх куточків світу, які стали жертвами торгівлі людьми, а також заохотити людей активно допомагати і протидіяти цьому злочину.

Проблема торгівлі людьми залишається болісною і для України. Складна економічна ситуація, високий рівень безробіття, недосконалість законодавства та правова необізнаність громадян є основними умовами, що сприяють цьому явищу. Прагнучи кращої долі, люди їдуть за кордон шукати роботу, а потрапляють в тенета сучасних работоргівців.

 Читачам бібліотеки ім. Л.Толстого  був запропонований для перегляду документальний фільм «Життя на продаж», з подальшим обговоренням.

         Новий документальний фільм «Життя на продаж», роль ведучої в якому виконала популярна співачка Джамала, завдяки відтворенню реальних подій та справжнім свідченням жертв показує глядачам страшні подробиці торгівлі людьми. Він також навчає молодь, як можна залишитися у безпеці, обираючи роботу за кордоном.

Фільм «Життя на продаж» (2016) створений в партнерстві з Посольством США в Україні, Міжнародною організацією з міграції (МОМ), Міністерством соціальної політики України та Міністерством внутрішніх справ України.

Фільм справив на присутніх гнітюче враження. Адже важко змиритися з тим, що у 21 столітті, у цивілізованому світі можуть існувати такі ганебні явища. При обговоренні виникло багато питань, іноді навіть риторичних: чому громадяни нашої країни повинні їхати за кордон, чи спроможна держава захистити українців від рабства, а головне  -  що робити, щоб не стати жертвою  торговців людьми. На жаль, багато питань так і залишились відкритими…

 

 

 

 

Переглядів: 433 | Додав: cbstolstogo | Дата: 30.07.2018 | Коментарі (0)

В Україні розпочались урочистості з нагоди 1030-річчя Хрещення Київської Русі – України. А 28 липня відзначатиметься  День пам`яті хрестителя Русі князя Володимира Великого.

До цієї визначної події 26 липня в центральній міській бібліотеці оформлена духовно-мистецька виставка «Духовного причастя світлий шлях» та відбулася Година духовного спілкування «З вірою в серці».

Федір Пушкар, науковий співробітник Шосткинського краєзнавчого музею, ознайомив з подіями, що поклали початок утвердженню християнства як державної релігії та ролі  Володимира Великого – видатного державного та політичного діяча, князя Київського. Запровадження християнства відіграло надзвичайну роль у становленні великої держави– Київської Русі, Русі – України, держави, яку знали у всьому світі.

Про запровадження християнства дуже цікаво розповів отець Валерій. Він зауважив, що Хрещення Русі – надзвичайна   подія в історії нашого народу, яка змінила духовне і культурне життя людей та спрямувала їх до справжніх цінностей та віри в Бога.

Серед церковних Таїнств найперше – Таїнство хрещення. Саме про нього розповів ієромонах Гамаліївського Свято-Харлампієвського монастиря отець Феодосій. Мало хто знає, що найголовніше – обрати хрещених для своєї дитини, адже вони стають  її духовними батьками на довгі роки.

Захід знайшов щирий відгук в серцях присутніх, виникло багато запитань, на які відповідали   о. Валерій та о. Феодосій.

 

  

 

 

 

Переглядів: 540 | Додав: cbstolstogo | Дата: 26.07.2018 | Коментарі (0)

Головные уборы невероятных форм представлены на выставке «Із скарбниці талановитої майстрині». Это уже четвертая выставка мастерицы Надежды Шевцовой в центральной библиотеке. Предыдущая была посвящена куклам - мотанкам. Мало в жизни есть того, чего она не умеет. Практически все, что можно сделать руками, делает Надежда. Талант и фантазия ее безграничны.
А эта выставка под кодовым названием «Готовь шапки летом», – чрезвычайно интересная, креативная и действительно потрясающая!
«А начиналось все «на слабо», - делится мастерица. Младшая дочь увидела в интернете интересную шапочку и спросила: «Мама, а ты так сможешь?». Да у меня стаж вязальщицы 40 лет! Попробовала - получилось и понравилось. Идеи беру из окружающего мира. Например, посмотрела передачу про кораллы – вот она, шапочка в виде кораллов. И я получила положительные эмоции».
«Моя мечта - сделать в Шостке музей по вязанию. Это будет великолепный музей! Представляете, сколько в городе мастеров!
А еще - в одну из суббот июня, начиная с 2005 года, в мире отмечается необычный праздник — Всемирный день вязания на публике. Все, кто любит вязать спицами или крючком, собираются в общественном месте города — в парке, в сквере, в кафе — и предаются своему любимому занятию. Нередко рукодельницы передают все вещи, связанные в этот день, в детские дома. Мы тоже можем провести такой флеш-моб в нашем городе», - делится своими идеями Надежда.
Посетители выставки не сдерживают эмоций: «Какая красота! В чем люди ходят сейчас?! Вот бы все носили такое!» 
Выставка будет работать до конца июля. Приходите к нам, делайте фото в удивительных шапочках в фотозоне и участвуйте в игре «Угадай, кто я». Предложите своё название для понравившейся шапочки!
Конечно, мы бы хотели, чтобы не только дизайнеры, которым это интересно в первую очередь, посетили нашу выставку, но и, безусловно, дети. Девочкам это всегда интересно, а мальчики увидят и шлем воина, и головные уборы охотников, а может, даже инопланетян. Все очень и очень креативно!

  

  

  

 

 

 

 

 

Переглядів: 407 | Додав: cbstolstogo | Дата: 12.07.2018 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 135 136 137 138 139 ... 235 236 »
Вітаю Вас, Гість!
Вівторок, 30.04.2024