16:03
З вірою в серці

В Україні розпочались урочистості з нагоди 1030-річчя Хрещення Київської Русі – України. А 28 липня відзначатиметься  День пам`яті хрестителя Русі князя Володимира Великого.

До цієї визначної події 26 липня в центральній міській бібліотеці оформлена духовно-мистецька виставка «Духовного причастя світлий шлях» та відбулася Година духовного спілкування «З вірою в серці».

Федір Пушкар, науковий співробітник Шосткинського краєзнавчого музею, ознайомив з подіями, що поклали початок утвердженню християнства як державної релігії та ролі  Володимира Великого – видатного державного та політичного діяча, князя Київського. Запровадження християнства відіграло надзвичайну роль у становленні великої держави– Київської Русі, Русі – України, держави, яку знали у всьому світі.

Про запровадження християнства дуже цікаво розповів отець Валерій. Він зауважив, що Хрещення Русі – надзвичайна   подія в історії нашого народу, яка змінила духовне і культурне життя людей та спрямувала їх до справжніх цінностей та віри в Бога.

Серед церковних Таїнств найперше – Таїнство хрещення. Саме про нього розповів ієромонах Гамаліївського Свято-Харлампієвського монастиря отець Феодосій. Мало хто знає, що найголовніше – обрати хрещених для своєї дитини, адже вони стають  її духовними батьками на довгі роки.

Захід знайшов щирий відгук в серцях присутніх, виникло багато запитань, на які відповідали   о. Валерій та о. Феодосій.

 

  

 

 

 

Переглядів: 538 | Додав: cbstolstogo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вітаю Вас, Гість!
П`ятниця, 19.04.2024