11:52
У пошуках нових вражень

Клуб шанувальників класичної музики, що працює при Центральній міській бібліотеці, кожного року вирушає в подорож за новими враженнями. Цього року це с.Мезин.

Мезин розташований на мальовничих схилах берега Десни, у серці Мезинського національного парку. Тут у 1908 році місцевим краєзнавцем Петром Добровольським та відомим фахівцем у галузі палеоліту, приват-доцентом Федором Вовком було виявлено пізньопалеолітичне поселення – Мезинську стоянку.
Мезин приваблює  не тільки як місце всесвітньо відомої археологічної пам’ятки, але і як один з найдивовижніших куточків Чернігівського Полісся, який часто називають «Мезинською Швейцарією». Парк займає величезну територію – 30 тисяч гектарів, включно із 17 селами. Саме тому його й прозвали Швейцарією. Половина території Мезинського парку вкрита лісами. Ряди струнких сосен змінюють пишні клени, пахучі липи та могутні розлогі дуби. Багатий рослинний і тваринний світ парку – благодатний ґрунт для науково-дослідницької роботи. Тут нараховується 17 видів рослин і 84 види тварин, занесених до Червоної книги. Тому подивитися дійсно є на що...

  

  

 

Переглядів: 476 | Додав: cbstolstogo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вітаю Вас, Гість!
Середа, 24.04.2024