Сьогодні бібліотекарі бібліотеки-філіалу №4 разом з ветеранами Шосткинського Терцентру соціального обслуговування відділення №2 мандрували високими синіми горами,полонинами,відвідували іскристі карпатські водоспади,слухали чарівні,запальні та ніжні пісні легендарного ВОЛОДИМИРА ІВАСЮКА,якому 4 березня виповнилося 70 років. А в травні буде сумна дата--40 років з дня трагічної і загадкової смерті незабутнього композитора.Бібліотекарі розповідали про цікаве,неординарне,коротке,мов спалах життя композитора,співака,музиканта,наділеного багатьма іншими талантами юнака. Розповіли,як народжувалися і кому були присвячені його незабутні,улюблені усіма нами пісні. Слухали записи пісень у виконанні Василя Зінкевича,Назарія Яремчука,Софії Ротару. А на закінчення музичної мандрівки ветерани виконали фантастичну "Червону Руту"!

  

 

 

Переглядів: 443 | Додав: cbstolstogo | Дата: 14.03.2019 | Коментарі (0)

Пантелеймон Куліш належить до тих діячів, які, будучи багатогранно обдарованими, зробили величезний внесок у розвиток української культури, літератури, мистецтва, мови, науки. Він був прозаїком, поетом, драматургом, перекладачем з багатьох європейських мов, ученим-літературознавцем та критиком, фольклористом, істориком, етнографом, педагогом. Дуже багато зробив як видавець, громадський діяч. Під час години спілкування, яка відбулась в музеї П. Куліша, провідний бібліотекар Любов Михайлова розповіла про життєвий шлях Пантелеймона Олександровича, а учні Шосткинського ліцею - інтернату спортивного профілю висловили своє ставлення до славетного земляка, згадавши про перше знайомство з його творчісттю.

  

 

 

 

Переглядів: 415 | Додав: cbstolstogo | Дата: 11.03.2019 | Коментарі (0)

  Кожного року в березні місяці вся світова громадськість вшановує пам’ять видатного Кобзаря, великого  сина України – Тараса Григоровича Шевченка. Рік 2019-й особливий, бо цими днями минає 205 років від дня народження славетного поета та мислителя.

      Цій ювілейній даті була присвячена літературна година «Шевченкове слово в віках не старіє», яка була проведена для читачів бібліотеки-філії №2. Провідний бібліотекар Марнопольська Наталія   ознайомила  присутніх з життям та творчою спадщиною Тараса Шевченка.

Читачі читали вірші славетного Кобзаря і з великим задоволенням переглядали книги з тематичної виставки «Вічне слово Тараса Шевченка». 

  

 

Переглядів: 429 | Додав: cbstolstogo | Дата: 07.03.2019 | Коментарі (0)

2019 рік – багатий на ювілеї. Саме цього року ми вшановуємо двох геніїв України та відзначаємо 200 років з дня народження Пантелеймона  Куліша та 205-річчя Тараса Шевченка. Сьогодні до музею  П. Куліша завітали учні Вищого професійного училища. Для них провідний бібліотекар Любов Михайлова провела цікаву екскурсію, більш детально зупинившись на дружніх стосунках Пантелеймона Куліша і Тараса Шевченко. Під час заходу учні з захопленням читали вірші ювілярів.

  

  

 

 

 

Переглядів: 406 | Додав: cbstolstogo | Дата: 06.03.2019 | Коментарі (0)

Це смачне і неймовірно ситне свято триває цілий тиждень, який передує настанню Великого посту.

Відсвяткували Масляну в громадському обєднанні “Надія”. Цю зустріч підготувала та провела зав.бібліотекою– філіалом №1 Бакун Тетяна. Саме з її розповіді  про найстаріше слов’янське свято всі дізнались, що  кожен день масляного тижня має свої традиції. Один з них – “У тещі на гостинах” підготували відвідувачі громадського об’єднання “Надія” Максим Сборщик, Євген Івченко, В'ячеслав Сурай.

         Під веселу музику та гучні оплески зустрічали гості свята Масляну. Веселощі, забавні конкурси: «пошук млинців», «танець з предметом», «дегустатори» та ігри відбувались впродовж усього свята, а під кінець гостей чекав святковий стіл з запашними млинцями.

  

 

  

 

 

 

Переглядів: 397 | Додав: cbstolstogo | Дата: 04.03.2019 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 121 122 123 124 125 ... 235 236 »
Вітаю Вас, Гість!
П`ятниця, 29.03.2024