Веселе й захоплююче свято відбулося у бібліотеці-філіалі №1 ім. Чехова. Червень розпочався зі свята, якого так чекають діти, а дорослі – прагнуть подарувати щасливі моменти літнього відпочинку.

 Майданчик просто неба і сама бібліотека стали улюбленим місцем, де залюбки збираються відвідувачі громадського об’єднання «Надія» та їх батьки. Цікаві конкурси й розваги запропонували бібліотекарі й цього разу: «Склади квітку», «Вправні танцюристи», «Стрічка з сюрпризом».

А солодкий стіл та музична естафета додали гарного настрою та приємних хвилин спілкування всім учасникам свята.

  

  

 

 

Переглядів: 431 | Додав: cbstolstogo | Дата: 02.06.2019 | Коментарі (0)

Остання весняна зустріч в "Клубі..." була  присвячена відомому чеському крмпозитору Бедржиху Сметані.

Палкий шанувальник творчості Ліста, Сметана став першим чеським композитором, якому вдалося поєднати національні музичні елементи з загальноєвропейським стилем; особливо відзначився він у жанрах національної опери та симфонічної поеми.

Багатостороння діяльність Б. Сметани була підпорядкована єдиній меті - створенню професійної чеської музики. Видатний композитор, диригент, педагог, піаніст, критик, музично-громадський діяч, Сметана виступив в той час, коли чеський народ усвідомив себе нацією зі своєю власною, самобутньою культурою, що активно протистоїть пануванню Австрії в політичній і духовній сфері.

  

 

Переглядів: 450 | Додав: cbstolstogo | Дата: 25.05.2019 | Коментарі (0)

22 травня в Університеті третього віку пройшли урочистості, присвячені дев’ятому випуску студентів.

Привітати студентів прийшли ректор Університету Ніна Сиваєва та начальник управління праці та соціального захисту населення Антоніна Наймитенко. Вони вручили випускникам свідоцтва про закінчення базового курсу навчання.

13 щасливих володарів таких «дипломів» були і на факультеті інформаційних технологій, що працює на базі центральної міської бібліотеки (викладач-волонтер бібліотекар Олена Постатнік). «Ми майже цілий рік навчалися на факультеті Інформаціійних технологій. Все було нове й незвичне. За цей час ми відкрили для себе горизонт нових мрій, знань, захоплень. Дякуємо за отримані знання, за те, що ви вірили в нас!», - розчулено ділилися враженнями слухачі факультету.

«Такі заклади хочеться називати університетами «золотого» віку. Люди, які в них навчаються мають величезний життєвий досвід та багаж знань, проте у них залишається бажання пізнавати щось нове, розширювати свій кругозір. Крім того, такі університети дають можливість розширити коло друзів і не залишатися на самоті в складний час, коли виникають проблеми зі здоров’ям. Дуже важливо, що ці люди окутані увагою тих, хто їх навчає, та увагою інших студентів. Це дає їм стимул жити», -  зазначила ректор університету Ніна Сиваєва. Також вона  нагадала, що  бажаючі продовжити навчання в університеті можуть записатися на інший факультет.

  

  

 

 

 

 

 

Переглядів: 561 | Додав: cbstolstogo | Дата: 23.05.2019 | Коментарі (0)

21 травня – перший день знайомства з творчістю Олександра Таратайка. У центральній міській бібліотеці  відкрили виставку творчих робіт  відомого поета і художника, щирого  друга  бібліотеки. Головна мета робіт – виразити  своє почуття любові до рідного міста та донести його до людей.

«У мене вища технічна освіта. Кресленням я завжди захоплювався. У своїй творчості більше тяжію до графіки. Захоплення живописом розпочалось близько 10 років тому, коли викладач художнього факультету  Університету третього віку Володимир Афонін запросив відвідати заняття», - зізнається майстер пера і пензля Олександр Таратайко.

Це вже друга персональна виставка талановитого художника-аматора в нашому місті. В його роботах відвідувачі упізнають знайомі будинки, міські пейзажі. Ескізи будиночків старого міста змушують по-інакшому подивитись на рідне місто. Побачене автором стає сюжетом для його картин. Він помічає кожну деталь і майстерно передає це у своїх роботах.

«Когда я рисовал эти рисунки, я думал о городе Шостка, о его жителях, о вас. Мне очень хотелось, чтобы когда вы посмотрите эти картины, на сердце у вас стало теплее. Может, вам что-то запомнится, может  подвигнет и вас на какой-то вид творчества», - поділився сокровенним Олександр Володимирович.

Ця подія зібрала друзів, колег та поціновувачів творчості художника.  Відкрити для себе відомі і не дуже краєвиди Шостки, отримати насолоду від чудових мистецьких робіт автора жителі міста та його гості зможуть до 17 червня.

  

  

 

 

 

Переглядів: 413 | Додав: cbstolstogo | Дата: 21.05.2019 | Коментарі (0)

20 травня в центральній міській бібліотеці відбулося нагородження переможців фотовиставки «В світі усе починається з мами», яка була організована за підтримки Українського жіночого фонду. Кожен глядач мав змогу не лише подивитися фотороботи, а й оцінити їх, виступивши в ролі журі. Під час закриття фотовиставки всі голоси було підраховано, і таким чином визначено й оголошено переможців, лідерів глядацьких симпатій.

Результати голосування:

 Номінація «Моя мама»:

І місце –  Ольга Савинська

ІІ місце – Олеся Сочан

ІІІ місце – Карина Лозинська

Номінація «Моя дружна родина»

І місце –  Максим Бур

ІІ місце – Ярослав Березовий

ІІІ місце – Владислава Богун

Номінація «Моя мама має «чоловічу професію»

І місце –  Владислава Богун

ІІ місце – Людмила Литвиненко

ІІІ місце – Микита Каток

Так співпало: візит до бібліотеки художника Бориса Егіазаряна та нагородження переможців фотоконкурсу.  Несподівано й тому надзвичайно приємно було отримати грамоти і  привітання  від мера міста Миколи Ноги  і гостя Шостки Бориса Егіазаряна. 

Призами глядацьких симпатій від Олени Подгурської («Пряники &Ко»)  стали два набори медово-імбирних пряників.

Багато теплих слів було сказано на адресу організаторів виставки – ГО «Потрібні люди» (керівник Василь Бороздін). Маємо надію, що подібні фотовиставки будуть організовуватись і в майбутньому.

  

  

 

 

 

Переглядів: 465 | Додав: cbstolstogo | Дата: 20.05.2019 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 114 115 116 117 118 ... 235 236 »
Вітаю Вас, Гість!
Четвер, 02.05.2024