Напередодні державного свята – Дня Конституції України учні ЗОШ №1 разом з бібліотекаркою центральної міської бібліотеки Надією Шалдою здійснили екскурс в минуле нашої держави, аби більше дізнатись про тернистий шлях  творення української Конституції. А ще переглянули відеофільм «Конституція України», активно відповідали на питання  вікторини з історії  нашої країни, шукали підказки у книжках з виставки «Конституція – головний оберіг державності і демократії».

 

                                                                                                                                                                           

Переглядів: 533 | Додав: cbstolstogo | Дата: 27.06.2019 | Коментарі (0)

26 червня, напередодні Дня Конституції, бібліотекарка читальної зали Шосткинської міської бібліотеки Тамара Четверикова розповідала про історичний шлях Конституції України, як розвивається наше суспільство і які зміни відбуваються в конституційному процесі. Про Основний закон України слухали працівники й відвідувачі Шосткинського міського терцентру соціального обсуговування.

 

                                                                                                   

 

                                                                              

Переглядів: 391 | Додав: cbstolstogo | Дата: 26.06.2019 | Коментарі (0)

«Бібліотеки Сумщини в світлі інноваційних змін» - тема семінару, який відбувся 19-20 червня в Сумській обласній науковій бібліотеці.

Традиційно до учасників семінару звернулася начальник управління культури і туризму Сумської обласної державної адміністрації Олена Мельник, яка завжди підтримує новаторство в бібліотеках області.

Директор КЗ Сумської обласної ради «Сумська обласна універсальна наукова бібліотека» Тетяна Фролова знає досконало, як живуть бібліотеки Сумшини і добре обізнана як працюють бібліотеки в інших країнах: «Бібліотеки по всьому світу стають справжніми інформаційними центрами громади, такими потрібними й важливими осередками мають бути й наші бібліотеки».

Про процес модернізації бібліотек Сумщини, організацію бібліотечного простору та вдосконалення обслуговування користувачів доповіла зав. науково-методичним відділом Сумської обласної бібліотеки М. І. Захарченко.

«Хмарні сервіси» доступні й у сонячний день. Як їх використати в роботі - про це розповіла зав. відділом інформаційних технологій Н. М. Отич.

З ключовими факторами успіху бібліотеки Тростянецької ОТГ, яка проходить шлях трансформації, стає серцем громади і взірцем для всіх бібліотек країни, поділилася головний бібліотекар Тростянецької міської бібліотеки

О.І. Лук’янова.

«Нові тенденції стрімко вриваються в діяльність бібліотек, тому важливо вміти користуватися та використовувати сучасні технології на користь бібліотек», – зауважила заст. директора з наукової роботи Сумської обласної бібліотеки Н. В. Дмитракова.

Старший викладач Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Юрій П”ятаченко представив унікальні краєзнавчі новинки. «Автор книги – це ідея, а в шати книгу вдягає бібліотекар», – такої думки дотримується викладач.

Все, що працює на перспективу, має своє продовження. Про актуальність та переваги кросмедійної журналістики, онлайн платформи, сервіси та інструменти для просування бібліотечних проектів йшлося в презентаційному повідомленні провідного бібліографа Шосткинської центральної бібліотеки Тетяни Плющ. У презентації використано матеріали і досвід інноваційно-навчального проекту Всеукраїнської Школи бібліотечного журналіста, який вдало реалізовує креативна команда фахівців ХДНУБ ім. Короленка.

Бібліотеки Сумщини пишаються своїми традиціями і завжди відкриті для інноваційних змін.

                                                                                                                           

Переглядів: 420 | Додав: cbstolstogo | Дата: 23.06.2019 | Коментарі (0)

Вже стало доброю традицією виставку-звіт «Вчимося у майстрів і у природи»  мистецького факультету Університету ІІІ віку  проводити  у центральній міській бібліотеці.

Талановиті роботи студентів яскраво продемонстрували, що віднайти себе у мистецтві можна у будь-якому віці. Експозиція видалася напрочуд різноманітною: натюрморти, пейзажі, портрети.

90 чудових робіт!

Декан мистецького факультету Наталія Харитонова на відкритті виставки зазначила: «Пусть наши шедевры не будут мирового масштаба, не будут демонстрироваться на всемирных выставках, но в них – наши душа и сердце».

Зростання майстерності слухачів мистецького факультету відзначили численні шанувальники. «Ми неначе в Дрезденській художній галереї побували», – було чути схвальні відгуки.

З піднесеним настроєм, заряджені позитивними емоціями від музичних композицій, виконаних на саксофоні Володимиром Букусом, присутні ще довго обговорювали роботи за чашечкою духмяного іван-чаю та чудо-квасу. 

Зануритися у світ мистецтва, переглянути еспоновані роботи шанувальники живопису зможуть ще протягом 3 тижнів.

Запрошуємо!

   

   

 

Переглядів: 382 | Додав: cbstolstogo | Дата: 18.06.2019 | Коментарі (0)

15 червня в кіноклубі  Docudays UA дивимось фільм британського режисера  Тео Гессінга "Жертвопринесення". 

Назва фільму дуже промовиста, та не однозначна. Лхамо Кьяб, тибетський мандрівник, тікає у вигнання до Індії, але таємно повертається до Тибету в символічній мандрівці, щоб привернути увагу до страждань свого народу. У цей же час 130 тибетців вдалися до самоспалення на батьківщині. Фільм розглядає наслідки жертвопринесень, вчинених тибетцями в ім’я свободи.

Закінчився фільм. В залі - гнітюча тиша. Враження від перегляду тяжке. Що можна сказати...?

Ніхто з присутніх на перегляді навіть не замислювався над тим, що в XXI ст. у Тибеті можуть бути такі проблеми. 

 Тож яка вона, ціна свободи? Людське життя? І чи виправданий такий метод боротьби? Які наслідки такого вчинку? Чи можна було вчинити по-іншому в цьому конкретному випадку? Які наслідки історичних випадків жертвопринесень? Питань під час обговорення поставало дуже багато, та присутні дійшли загального висновку, що самоспалення - не вихід, треба шукати інші дієві способи, щоб захистити свою свободу. 

 

 

 

Переглядів: 410 | Додав: cbstolstogo | Дата: 15.06.2019 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 112 113 114 115 116 ... 235 236 »
Вітаю Вас, Гість!
П`ятниця, 19.04.2024