5 жовтня в "Клубі..." День української опери. Обговорюємо творчість Кирила Стеценка.

Кири́ло Григо́рович Стеце́нко (*12 травня (24 травня за новим стилем) 1882Квітки — †29 квітня 1922Веприк) — композиторхоровий диригент і громадський діяч, протоієрей УАПЦ. Засновник Республіканської капели УНР.

Своєю творчістю й діяльністю Стеценко був продовжувачем національного напряму української музики, започаткованого Миколою Лисенком. Він віддавав перевагу хоровим, вокально-інструментальним, оперним жанрам, музиці до театральних вистав і обробкам народних пісень. Все своє життя присвятив справі музичної освіти. Людина творчо обдарована, тонкого художнього світосприйняття, Кирило Стеценко посів особливе місце в історії української музики як композитор, який підсумував досягнення своїх попередників і відкрив нові шляхи розвитку музичного мистецтва України післяжовтневого періоду.

  

 

 

Переглядів: 397 | Додав: cbstolstogo | Дата: 05.10.2019 | Коментарі (0)

Напередодні свята Дня захисника України бібліотеки міста отримали актуальний подарунок – книгу Валентини Розуменко «Нескорені». Вона продовжує серію документальних свідчень, правдивих історій про наслідки російської агресії в Україні. Тут– приклади жертовності та  героїзму захисників України,  спогади про найважчі сторінки війни – Іловайськ, Дебальцево, Донецький аеропорт…  

 Ці історії щемко озиваються в душі болем і водночас наповнюють гордістю за захисників України, які стали воїнами світла.

Вони – Нескорені, бо вижили і, докладаючи надлюдських зусиль, пройшли важкі щаблі реабілітації та намагаються повернутися до повноцінного життя…

Альона Шульга, помічник народного депутата України Ігоря Молотка, при врученні книг зазначила, що дуже важливо, щоб трагічні та величні подвиги захисників України не канули в забуття, не були стерті часом.

Колектив бібліотеки щиро вдячний народному депутату України Ігорю Молотку за сприяння в поповненні фондів літературою патріотичного спрямування. Нині це важливо, як ніколи!

  

  

 

 

 

Переглядів: 407 | Додав: cbstolstogo | Дата: 02.10.2019 | Коментарі (0)

Новий сезон у кіноклубі Docudays UA. Стартуємо 28 вересня. Перший фільм з доброю порцією гумору та дуже позитивними враженнями від перегляду. 

Напередодні Дня людей похилого віку  вирішили подивитися фільм "Золота осінь" режисера із Німеччини Яна Тенхавена. Та що, цікаво, у фільмі для себе знайшла молодь? 

У багатьох європейських країнах старі люди підтримують себе у формі. У той час, коли здавалося б, спортивні клуби втрачають відвідувачів серед молоді, старенькі вибігають на стадіон, щоб позмагатися у національних та міжнародних чемпіонатах. У медіа подібні заходи переважно висвітлюються як «фрік-шоу», де смішні зморшкуваті люди невтомно бігають по колу.

"Золота осінь" дає слово 5 атлетам-ветеранам віком 80-100 років та відображає їхні незвичайні перегони зі смертю, де кожен стрибок, забіг й метання диску – можливість відчути себе людиною, а не «овочем». У своїх довгих життєвих історіях ці люди здолали багато особистих криз та втрат, пережили війни та інші трагедії, дехто навіть переміг у битві з тяжкими хворобами. Тепер їх об'єднує спільна мета: участь у Чемпіонаті світу з легкої атлетики у Фінляндії. 

Кожен побачив у фільмі щось своє  та зробив свої висновки. 

Представники молодого покоління були підкорені силою цих людей, які не зважаючи на вік живуть повноцінним життям і кожен день долають перешкоди задля досягнення мети.

Представники старшого покоління розповідали особисті історії та наводили приклади своїх знайомих, яким активний образ життя приносить насолоду й задоволення.

Питання, які виникли після перегляду: Чи хотілося б вам вести такий же спосіб життя, який ведуть герої фільму? Чи можливо це в наших реаліях? Що для цього потрібно? І як держава може сприяти  підтримці здорового способу життя?

Висновки. У нашому місті є  умови для того, щоб відчувати себе молодим і здоровим. Як варіант -    Університет ІІІ віку, де абсолютно безкоштовно можна знайти заняття для душі. 

А пропозиція провести міжнародну спартакіаду для людей поважного віку викликала підтримку всієї аудиторії. 

  

 

 

 

Переглядів: 442 | Додав: cbstolstogo | Дата: 28.09.2019 | Коментарі (0)

У фойє центральної міської бібліотеки відкрилась перша персональна виставка вишитих стрічками робіт Ганни Лакіс.

Вишивкою майстриня займається п’ять років.

Близько тридцяти п’яти робіт, створених умілими руками майстрині, милують око відвідувачів, вражають досконалістю.

Свою виставку Ганна Лакіс присвятила своїй матері – Марії Плодистій.

Майстриня представила вишиту картину мами, якій сімдесят років.

Запрошуємо відвідати виставку Ганни Лакіс.

Виставка буде діяти до 16 жовтня.

  

  

  

 

Переглядів: 463 | Додав: cbstolstogo | Дата: 24.09.2019 | Коментарі (0)

 

 

До Дня партизанської слави для учнів ЗОШ №9 був поведений урок історичної пам’яті, підготовлений зав.філіалом бібліотеки-філії №1 ім.Чехова.

Присутні з інтересом слухали розповідь про ті далекі буремні роки Другої світової війни, про партизанський рух на території України, та у нас на Сумщині, а більш ширша інформація була про Карпатський рейд.

  

 

 

Переглядів: 396 | Додав: cbstolstogo | Дата: 23.09.2019 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 108 109 110 111 112 ... 235 236 »
Вітаю Вас, Гість!
Четвер, 02.05.2024