Ось і настала довгоочікувана осіння пора. Саме зараз природа як ніколи радує нас своєю красою, буйством фарб, шарудить листям під ногами. І так хочеться якомога довше зберегти цю красу не тільки в спогадах, але й у себе вдома!

Прикраси своїми руками з осіннього листя подарують гарний настрій, стануть незвичайним подарунком близькій людині - впевнена бібліотекарка ЦМБ Надія Шалда. З цим погодилися вихованці обласного центру соцреабілітації , які не тільки відвідали майстер-клас “Букет з листя клена” в ЦМБ, а й особисто виготовили чудові композиції.

 

 

 

Переглядів: 412 | Додав: cbstolstogo | Дата: 12.10.2019 | Коментарі (0)

«Нескорені» – з гордістю називаємо наших захисників й захисниць української землі, саме таку назву має і Урок мужності до Дня захисника України, проведений для старшокласників школи № 9.

Краще усвідомити історію, зрозуміти події, які відбуваються в країні зараз,  познайомитися з героями сучасності допомогли дітям книги, які представила Тетяна Бакун, зав. бібліотекою-філіалом № 1.

«Іловайськ» Євгена Положія, «Аеропорт» Сергія Лойка, «Нескорені» Валентини Розуменко та інші  правдиві книги відображають  реальні події на сході України.

Про сумчан — героїв ООС (АТО)  також йшлося на заході. Учням представлені книги «Герої нашого часу», «Героям слава. Книга пам’яті героїв АТО. Сумська область». У цих книгах вписані також імена загиблих шосткинців, які захищали українську незалежність.

За кожною історією – справжні герої, які з честю служать своїй батьківщині, віддаючи всі свої сили і життя.

Саме на таких прикладах захисників Вітчизни і  формується патріотичний настрій юного покоління українців.

  

  

 

 

 

Переглядів: 424 | Додав: cbstolstogo | Дата: 12.10.2019 | Коментарі (0)

Кожна епоха має своїх Героїв. Маємо їх і ми,українці.Про героїв-сучасників неоголошеної війни з російським агресором та його посіпаками розповідається у книзі Валентини Розуменко "НЕСКОРЕНІ" (книга 2),яка надійшла до бібліотеки-філіалу №4.Книга продовжує серію документальних свідчень про жорстокі реалії і трагічні наслідки війни.Вражають читача приклади жертовності і героїзму захисників України,які пройшли крізь пекельне горнило Дебальцевого,Іловайська,Донецького аеропорту,Світлодарської дуги та ін. "гарячих" точок... . Тож прочитайте книгу і дізнайтесь про долі воїнів ЗСУ і добровольців,волонтерів і медиків,батьків,що чекали звісток з фронту і дружин важкопоранених бійців,котрі стали для них справжніми берегинями.І нехай герої книги стануть для нас прикладом для наслідування,взірцями мужності,стійкості,сили духу,самопожертви та героїзму!

  

 

 

 

 

Переглядів: 331 | Додав: cbstolstogo | Дата: 10.10.2019 | Коментарі (0)

Вічна слава Героям!

Тим, хто створював і відстоював козацьку республіку, хто захищав Україну в роки Другої світової і тим, хто захищає її зараз…

На патріотичній годині «Лицарі волі», яку провела 10 жовтня 2019 бібліотекарка філіалу №2 Наталія Марнопольська з робітниками ХАЕРу, згадували шосткинця, героя Василя Кондратенко. «Він любив свою професію, писав вірші, був добрим, щирим, мав золоті руки. Таким ми запам’ятаємо його», - повідомила Короткова Анна.

А хвилина мовчання була присвячена всім тим, хто загинув за волю України.

  

  

 

 

 

Переглядів: 395 | Додав: cbstolstogo | Дата: 10.10.2019 | Коментарі (0)

Україна… Її майбутнє в руках молоді. Від них залежить, якою буде наша держава! Захищати свою землю – почесний і святий обовязок. Тому юнаки  ідуть служити в армію, а підготуватися до цього відповідального кроку треба заздалегідь. Працівники юнацького відділу ЦМБ вирішили перевірити готовність юнаків за допомогою гри-конкурсу, залучив до цього учнів 8-х класів ЗОШ № 7 та запросивши військовослужбовців з в/ч 3022. Заступник командира роти по роботі з особливим складом лейтенант Олександр Харченко і стрілець Павло Медведь виконали обовязки журі конкурсу та розповіли присутнім про свою частину.

Юнаки 8-А кл. «Джура» та «Моноліт» - 8-Б кл. показали свою кмітливість та силу в конкурсах «Швидкі сапери», «Зібрати автомат», «Армреслінг» та інш.

Переможцями стала команда 8-А кл. «Джура». Вітаємо переможців!

  

  

 

Переглядів: 400 | Додав: cbstolstogo | Дата: 10.10.2019 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 107 108 109 110 111 ... 235 236 »
Вітаю Вас, Гість!
Субота, 20.04.2024