Бібліотекарі Шосткинської громади взяли участь у семінарі «Публічна бібліотека  територіальної громади: виклики  сучасності, трансформація  і подальший  розвиток», який відбувся у жовтні у центральній міській бібліотеці.  

Світлана Портянко, заступник директора КЗ «Шосткинська міська ЦБС», поділилася досвідом з реалізації бібліотечних проєктів центральних бібліотек міста: «Бібліотека інструментів», проєкт «Почути світ, щоб бачити життя»,  «Бібліотека – простір для родини», «Створення арт-простору в Садовому мікрорайоні м. Шостка». До речі, на  сторінках професійного видання України «Бібліотечна країна» (2021, №3) надрукована ґрунтовна стаття завідувачки науково-методичним відділом Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки Марії Захарченко, в якій  висвітлюється інноваційний досвід діяльності бібліотек Сумської області, в тому числі бібліотек Шостки в умовах децентралізації.  

Заслуговує на увагу і поширення досвіду роботи Кіноклубу Docudays UA при Шосткинській міській центральній бібліотеці  з реалізації інклюзивного проєкту «Почути світ, щоб бачити життя», який висвітлила модератор кіноклубу Анжеліка Пенкина.

Методичні поради до написання річного плану на 2022 рік надала методист Валентина Макуха. Вона також окреслила основні напрямки роботи бібліотек у наступному році. 

Інформацією про роботу з бібліотечними фондами та проведення  передплати періодичних видань на 2022 рік поділилася провідний бібліотекар відділу комплектування і обробки літератури Ганна Плехова.

Робота учасників семінару була плідною та результативною й  сприяла підвищенню компетентності бібліотекарів у подальшому розвитку бібліотек.

  

  

Переглядів: 243 | Додав: cbstolstogo | Дата: 20.10.2021 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
Вівторок, 30.04.2024