Серед найголовніших порушень прав людини в сучасному світі актуальним є злочин, який має багато назв – «біле рабство», «торгівля людьми», «контрабанда людьми». За оцінками експертів щорічно 1-2 мільйони людей стають «живим товаром».

Рабство у сучасному світі – хіба це можливо? Як розпізнати підступне обличчя цього лиха завчасно? Підступність у тому і полягає, що лихо з’являється зненацька і зовсім не там, де ми могли б на нього чекати.

У пошуках кращої долі тисячі людей їдуть в інші країни: Польща, Чехія, Німеччина, Аргентина та багато інших.

Чи знаємо ми свої права? Чи відповідально підходимо до вибору роботи за кордоном? Що потрібно робити, щоб не потрапити у пастку «мисливців за живим товаром»? Яких заходів треба вжити, щоб вийти зі скрутного становища?

Ці та інші питання розглядалися під час правової бесіди – гри «Торгівля людьми. Як уникнути та запобігти», учасниками якої були студенти шосткинського фахового коледжу (групи ПТ19 та ПТ21). Підлітки активно відповідали на питання, брали участь в обговоренні  проблем та тестуванні.

Спілкування виявилося корисним та пізнавальним, а роздаткові матеріали, що  надали  представниці управління праці та соціального захисту населення Шосткинської міської ради стануть в нагоді як пересторога і допомога для молоді.

  

  

 

 

Переглядів: 228 | Додав: cbstolstogo | Дата: 18.10.2021 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
Середа, 01.05.2024