Сьогодні 16 жовтня в англомовному клубі говорили про лялькову мультиплікацію.

Лялькова анімація, лялькова мультиплікація - метод об'ємної мультиплікації. При створенні використовуються сцена-макет і ляльки-актори. Сцена фотографується покадрово, після кожного кадру в сцену вносяться мінімальні зміни (наприклад, змінюється поза ляльки). При відтворенні отриманої послідовності кадрів виникає ілюзія руху об'єктів. Дозволяє найширший вибір матеріалів і техніки виконання декорацій, фігур, об'єктів.

Присутні 12 чоловік.

Today, October 16, the English-language club talked about puppet animation.

Puppet animation, puppet animation - a method of three-dimensional animation. When creating, a stage layout and puppet actors are used. The scene is photographed frame by frame, after each frame the scene is made minimal changes (for example, changes outside the doll). When reproducing the resulting sequence of frames there is an illusion of movement of objects. Allows the widest choice of materials and techniques of execution of scenery, figures, objects.

  

 

 

Переглядів: 217 | Додав: cbstolstogo | Дата: 16.10.2021 | Коментарі (0)

16 жовтня зустріч в кіноклубі Docudays UA розпочали з обговорення поняття «відповідальність». 19 жовтня 2021 року Україна вперше буде відзначати День відповідальності. «Враховуючи необхідність якісного перетворення українського суспільства у контексті розуміння та підвищення рівня відповідальності, а також вшанування пам’яті великого українця – Богдана Дмитровича Гаврилишина, автора «Декларації відповідальності людини», Верховна Рада України постановляє установити в Україні Всеукраїнський День відповідальності людини, який відзначати щорічно 19 жовтня». (З Постанови Верховної Ради України «Про встановлення Дня відповідальності людини» від  16 липня 2021 року). На початку зустрічі  методом «мозковий штурм» присутні давали свої відповіді на питання «Що для мене відповідальність?»:  «це позитивний  результат, який я очікую від інших»; «якщо я роблю якісь речі вчасно»; «я виконую свої обіцянки, і того ж  вимагаю від інших». Після  обговорення підсумували, що видів відповідальності – безліч: юридична, моральна, соціальна, політична тощо.

Отже, фільм «Цап за голос» режисера з Нідерландів ЄРУН ВАН ВЕЛЗЕН вирішили переглянути  саме  через призму політичної відповідальності.

Після виборів, які нещодавно відбулися в їхній країні, багато кенійців полегшено зітхнули. Вибори, що пройшли 2013 року, хоча й не позбавлені підозр у фальсифікаціях, були проведені відносно спокійно порівняно з масштабними вибухами насильства чотири роки тому. У середній школі Маджаоні покоління майбутніх кенійських виборців навчається демократії. На щорічних шкільних виборах троє учнів змагаються за почесну посаду президента школи. Безмежні ентузіазм і мотивація цих трьох кандидатів віщують жорсткі виборчі перегони.

Зазначимо, що в жодного з кандидатів не було чіткої програми, а двоє з трьох взагалі зробили ставку на підкуп. Це  нікого з виборців не здивувало – ні дітей, ні дорослих. Тобто склалося таке враження, що це – звичайне явище. Родина Гаррі (до речі, зовсім не багата) навіть віддала цапа, аби хлопчик переміг на виборах. Тобто люди, що живуть в цьому суспільстві, переконані, що по–іншому добитися чогось не можливо.

Фільм сподобався. Майже всі віддали б свій голос  за Магдалену (можливо через те, що на перегляді  були переважно жінки).  Наші рекомендації виборцям були дієві: до процесу виборів  підходити вкрай відповідально. Орієнтуватися на  програми кандидатів та їх реальні справи, а не на розмір хабаря.

Наприкінці присутні з азартом відповіли на запитання  тесту «Наскільки я відповідальний?» та дізналися про власний рівень відповідальності. І ще цікаве спостереження: ми хочемо мати справу виключно з людьми, в яких «високий рівень відповідальності» незалежно від того, який маємо самі.

Перегляд проходив в комбінованому режимі

  

  

 

 

Переглядів: 304 | Додав: cbstolstogo | Дата: 16.10.2021 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
Середа, 01.05.2024