08:57
Шевченківська премія - 2022 у нашої землячки!

«ДОЦЯ» вийшла у 2019, а вже на початку 2020 року ТАМАРА ГОРІХА ЗЕРНЯ та видавчиня ІРИНА БІЛОЦЕРКІВСЬКА презентували «Доцю» у Шосткинській центральній міській бібліотеці.

Книга з гордістю зійшла на книжковий Олімп та справедливо отримала високе визнання: книжковий «Оскар» – премію BBC - 2019. Вона у списках ТОП-30 українських книжок часів Незалежності.

А тепер отримала і найвищу в Україні творчу відзнаку за вагомий внесок у розвиток культури та мистецтва - Шевченківську премію. Премію вручають із 1961 року до Дня народження Тараса Шевченка (9 березня).

Дебют викликав фурор, книга увійшла до шорт- листів усіх літературних премій, що є Україні. Презентації проходили в різних містах України та за кордоном.

Тамара Горіха Зерня написала книгу "Доця" за півтора роки. За фахом - журналістка та перекладачка. За покликанням - волонтерка, патріотка, справжній боєць.

Кожен герой її роману – реальний персонаж, кожен діалог – відбувся насправді, кожна історія – це шокуюча правда, що пробивається через брехню. А назва книги прийшла уві сні, її підказали герої.

Це книга-загадка, бо повсякчас ти стаєш свідком подій на Донбасі, складаєш свою картинку та додумуєш те, що проявляється.

Горді тим, що мали щастя бути з нею разом. До Шостки вона приїздила двічі. Свою другу книгу «Принцип втручання» предствила шосткинським читачам у серпні 2021 року. Для Тамари Шостка – майже рідний дім, адже її батьки проживають на Глухівщині.

Вітаємо щиро лавреатку Шевченківської премії 2022 року! Підтримуємо в усьому! Бажаємо Перемоги всім українцям!

Возможно, это изображение (‎3 человека и ‎текст «‎шевченквська премия- 2022 у номинаци "лтература" за роман "доця" премию отримала наша землячка, справжня патрίотка, талановита письменниця انتام TAMAPA ΓΟΡΙΧΑ зерня стко дебютний роман став справжньою лтературною сенсацею τα став книгою року за версею BBC-2019‎»‎‎)

 

Переглядів: 157 | Додав: cbstolstogo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вітаю Вас, Гість!
Середа, 08.05.2024