14:46
Семінар бібліотечних працівників

8 червня на базі центральної міської бібліотеки відбувся семінар бібліотечних працівників на тему «Особливості діяльності бібліотек Шосткинської громади у реаліях воєнного стану в Україні».

Семінар відкрила Світлана Портянко, заступник директора Шосткинської міської ЦБС, яка зазначила, що війна росії проти України змусила по-новому поглянути на питання соціальної ролі бібліотек. Вони виконують функції гуманітарних штабів та продовжують надавати бібліотечні послуги в умовах військової агресії.

Ганна Плехова, провідний бібліотекар відділу комплектування і обробки літератури, надала рекомендації з вилучення пропагандистської російської літератури з бібліотечних фондів, оновлення та актуалізації бібліотечних фондів.

Провідний методист Валентина Макуха поділилася кращими практиками бібліотек Сумської області і окреслила напрямки роботи бібліотек нашої громади.

Анжеліка Пенкина, бібліотекар читальної зали центральної міської бібліотеки, ознайомила з проєктом «Історії про тих людей, хто серцем любить Україну». Цей проєкт центральної міської бібліотеки про людей, які творять щодня маленькі перемоги заради великої, спільної Української Перемоги, набув великого резонансу у громаді. Також вона ознайомила зі смартмобом «Вишиванка квітує у Європі», акціями бібліотеки.

У ході семінару бібліотекарі ділилися практиками та досвідом, обговорювали виклики, з якими зіткнулися та повідали про свій вклад у нашу перемогу.

Так, з початком повномасштабної російсько-української війни бібліотеки розширили перелік послуг для користувачів.

Бібліотекарі працюють у звичному режимі, видають та приймають книги, рекомендують читачам літературу, яка допомагає відволіктися від тривожних новин.

Бібліотеки також активно долучилась до волонтерського руху, зокрема збирають продукти і речі для бійців та переселенців.

В приміщенні бібліотек діють пункти надання гуманітарної допомоги.

Дуже затребуваною стала послуга «Бібліотека + родина» Центральної дитячої бібліотеки. Вовнянська бібліотека-філіал впроваджує послугу «Бібліоняня». Поки батьки вирішують свої питання, бібліотекарі проводять з дітьми різні активності: конкурси, ігротеки, лялькові вистави, голосні читання тощо.

Не можна не згадати й весняну толоку по облаштуванню двориків бібліотек, клумб, майданчиків. Учасники висаджували квіти, дерева та впорядковували територію. Бібліотекарі Воронізької бібліотеки-філіалу та Воронізької дитячої бібліотеки-філіалу взяли участь у благодійній акції «Еко Шостка». На пагорбі в центрі селища було зроблено клумбу із чорнобривців, які висаджено у формі герба України. Клумба доповнить композицію з Державним Прапором, адже розташована поряд з головним флагштоком селища.

 

Переглядів: 189 | Додав: cbstolstogo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вітаю Вас, Гість!
Субота, 04.05.2024