Курс по вивченню рідної калинової стартує вже 29 червня. Маємо достатню кількість бажаючих вдосконалюватися.

Саме тому сьогодні знайомимо вас з книгами, без яких уроки мови уявити просто неможливо.

 

Переглядів: 147 | Додав: cbstolstogo | Дата: 28.06.2022 | Коментарі (0)

                                                                          

Переглядів: 163 | Додав: cbstolstogo | Дата: 28.06.2022 | Коментарі (0)

Рівень правової культури визначала для себе наша молодь. У “Важницю” в Шосткинській центральній міській бібліотеці грали ті, кому належить відбудовувати країну. Фізично, морально, інтелектуально, законно.

Як діє механізм законності у різних життєвих ситуаціях, як віртуозно застосувати норми права, чому саме так прописано в законі – свого роду перевірка своїх компетентностей на завтрашній виклик.

Пізнавальна активність в процесі гри зростала, сміливість відстоювати свою точку зору діяла підбадьорливо. Разом з цим і виникали питання, які на думку наших гравців, потребували перегляду і вдосконалення. Чому, наприклад, на різні види правопорушень однакові покарання? На думку наших інтелектуалів, для більш важких порушень повинні бути більш жорсткі покарання. Адже, за кожною буквою закону стоїть людська доля й життя.

А право на навчання - це обов’язок чи право? Сфера діяльності органів судової влади, аспекти дотримання правочинності у трудових відносинах - це площини, які потребують детальнішого вивчення, - такі висновки зробили для себе гравці. Переможна позиція у грі дісталась Дмитру Ульяничу. Нагорода переможцю – солодкий приз від бібліотеки. І себе почастує, і друзів пригостить. А віртуозне вміння застосовувати знання і в правовому полі – наступна сходинка до успіхів і впевненості в собі.

Виставка - фотозона до Дня Конституції України в Шосткинській центральній міській бібліотеці. Бачите себе на фоні патріотичних книг? Ласкаво просимо.

У день державного свята учні ліцею разом з бібліотекаркою юнацького відділу центральної міської бібліотеки Світланою Корольовою здійснили екскурс в минуле нашої держави, аби більше дізнатись про тернистий шлях творення Конституції України, ознайомились з її окремими статтями та активно відповідали на питання вікторини з історії країни та Конституції України.

До святкування долучаються бібліотеки-філіали громади. В Івотській бібліотеці-філіалі оформлено пізнавальну книжкову виставку. Бібліотекарка разом з дітьми здійснили правову подорож "Оберіг нашої державності".

До Дня Конституції України у Гамаліївській бібліотеці-філіалі проведені тематичний захід "Моя квітуча Україна" та година права "Великі права маленької дитини". А книжково-ілюстративна виставка "Конституція - оберіг нашої держави" якнайкраще продемонструвала усі віхи становлення основного державного документу України.

 

Як вам креатив від бібліотекарки з Вовнянської бібліотеки-філіалу? У центрі села організувала засідання -бесіду "Конституція України - основний закон нашої держави і його треба свято поважати і захищати".

Юні мешканці села Миронівки завітали до бібліотеки на годину державності "Гортаючи сторінки Конституції України".

Клишківька бібліотека-філіал до Дня Конституції України відкрила таємниці скарбнички знань "Конституція незалежної держави".

У Глазівській бібліотеці-філіалі бібліотекарка запросила відвідувачів на тематичне знайомство "Горнемось до тебе, Україно!"

А бібліотекарка Ковтунівської бібліотеки-філіалу представила дітям інформаційно-правову виставку "Конституція - основа державності". Науково-популярна література розкриває процес утворення нашої держави, її розвиток та особливість прийняття Основного Закону України.

Бібліотекарка бібліотеки-філіалу № 2 в бесіді з працівниками Харківенергоремонту зупинилася на ключових положеннях Конституції та зосередилася на соціальних цінностях закону. Присутнім було цікаво подискутувати про свої права та нагадати собі про обов'язки. Бібліотекарка наголосила, що найвищий закон утверджує багатовічне прагнення українського народу до незалежності власної держави.

 

                                                              

                                                             

                                                             

                                                             

                                                             

 

Переглядів: 161 | Додав: cbstolstogo | Дата: 28.06.2022 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
Неділя, 05.05.2024